بررسی حقوقی وجرم شناختی توهین درفضای مجازی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در قلمرو فضای سایبر
- کد COI اختصاصی: CYBERM01_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 870
نویسندگان
استادیارگروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
کارشناسی ارشد فقه و حقوق جزا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا وجرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه ،ایران
چکیده
شاید بتوان از نگاه فقهی توهین را با واژه عربی التساب قیاس نمود. تساب از ماده سب مصدر باب تفاعل به معنای شتم یکدیگر و دشنام دادن است. اگر فحش دادن به یکدیگر به قذف نرسد، هر دو تادیب میشوند چه مسلمان باشند و چه کافر ذمی. کودکان نیز تادیب میشوند.در مکتب فقهی اسلام توجه خاص به این موضوع شده است و به لحاظ احترام زیادی که اسلام برای اشخاص و مقامآنها قایل است، در هر مورد که حیثیت و شرافت آنان لکه دار میشود، برای آن مجازات توهین و اهانت به پیامبر اکرم(ص)یا یکی از ایمه معصومین (ص) تحت عنوان سب ، حد قتل میباشد. اطلاق الفاظ و کلماتی که جسارت و گستاخی محسوب میشود، به گونهای که هرگاه آن الفاظ به کسی نسبت داده شود یا معنای آن الفاظ منسوب شود ناراحت گشته و از آن نسبت بیزاری میجوید، حرام است و به کار بردن آن الفاظ و جسارت و گستاخی کردن تعزیر دارد. چه شخصی که به او جسارت شده است حاضر باشد یا در غیاب وی به او جسارت و گستاخیشود. در عرصه فضای مجازی نیز با عنایت به مطالب عنوان شده ، توهین متصور میباشد. لکن از جمله مصادیق توهین در فضای مجازی فحاشی کردن و هم چنین به کار بردن الفاظ رکیک کاربران با استفاده از سامانههای مجازی افراد به یکدیگر و نیزگاهی به دیگران است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.