بررسی رابطه بین سلامت روانی و کیفیت فرهنگ زندگی زنان متاهل شهر ساری
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فرهنگ، آسیب شناسی روانی و تربیت
- کد COI اختصاصی: CPPCONF01_163
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 551
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی فروردین، قایمشهر، ایران
چکیده
عملکرد خانواده یکی از شاخص های مهم تضمین کننده کیفیت زندگی و سلامت روانی خانواده و اعضای آن است. همچنین فرهنگ، راه مشترک زندگی، اندیشه و کنش انسان در یک جامعه است. این مطالعه یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه زنان متاهل منطقه 2 ساری تشکیل دادند که 100 نفر از زنان متاهل شهرساری به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این تحقیق به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و پرسش نامه کیفیت زندگی (SF-36) استفاده شده است.داده ها به وسیله آزمون تی و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .نتایج آزمون تی جهت بررسی سطح سلامت روانی زنان متاهل نشان داد تفاوت معناداری بین میانگین و نمره برش وجود دارد (sig=0/021). همچنین نتایج آزمون تی جهت بررسی سطح کیفیت زندگی نشان داد میانگین کیفیت زندگی، از نمره برش بیشتر می باشد. نتایج آزمون پیرسون جهت بررسی رابطه بین سلامت روان و کیفیت زندگی زنان متاهل نشان داد آزمون معنادار(sig=0/000) و ضریب همبستگی منفی می باشد.با افزایش سطح سلامت روانی زنان متاهل شهر ساری کیفیت زندگی آن ها نیز بالا می رود و بالعکس. در نتیجه بین سلامت روانی و کیفیت زندگی زنان متاهل شهر ساری رابطه معنی دار و همبستگی وجود دارد و همچنین نتایج میان حیطه های عملکرد اجتماعی، سلامت جسمانی و سلامت روانی از کیفیت زندگی با حیطه های سلامت روان رابطه معنی دار و همبستگی را نشان داد. در کشور ما با توجه به فرهنگ غنی که از آن یاد می شود انتظار می رود کیفیت زندگی کلیه افراد جامعه بالا رود و این امر با توجه کردن به عوامل سلامت روان میسر می شودکلیدواژه ها
سلامت روانی، کیفیت زندگی، زنان متاهلمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.