دولت الکترونیک رویکردی در جهت سازگاری بستر ارتباطی شهروندان با سازمان های عمومی و دولتی از طریق تکنولوژی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی شهرداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: EMUN02_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2052
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا بمانیان

دانشیاردانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه رضایی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربی

چکیده

به موازات تحولات وسیع تکنولوژی ودنیای متغیراطلاعاتی، یکی از مهم ترین مباحث در جامعه فراگیر فناوری و توسعه اطلاعاتی، مسئله دولت الکترونیک است. دولتی که درآن، کاربرد شبکه اینترنت توسط سازمانهای دولتی جهت ارائه خدمات و اطلاعات به مردم، شرکتها و سایر سازمانهای دولتی از الزامات انکارناپذیر آن محسوب شده و بدین ترتیب کلیه شهروندان، شرک تهای تجاری، سایر سازما نهای دولتی و کارمندان دولت را قادر می سازد تا از طریق یک وب سایت در شبکه اینترنت و بدون محدودی تهای مکانی و زمانی به اطلاعات و خدمات دولتی دسترسی پیدا کنند. در گذشته ای نه چندان دور برقراری هرگونه ارتباط کاری بین شهروندان و یا مدیران اداری با مؤسسات دولتی تنها از طریق حضور فیزیکی در ادارات دولتی یا دیگر سازمان های مربوطه میسر بوده است. امروزه با پیشرفت و گسترش ف نآور یهای ارتباطات و اطلاعات، شهروندان می توانند خدمات و اطلاعات دولتی را به صورت Online، در هر قالب زمانی و مکانی دریافت نمایند. در مقاله حاضر مبانی دولت الکترونیک و اهمیت ایجاد آن در عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار گیرد، در همین راستا ابتدا به بیان تعابیر مختلفی که از دولت الکترونیک استناط می شود پرداخته، پیشینه بحث دولت الکترونیک بیان خواهد شد و بدنبال آن ضرورت ایجاد دولت الکترونیک، ابعاد آن، استراتژی استقرار، راهکارهای دولت الکترونیک در جهت ارتقاء سطح خدمات مطرح می شود و سپس نظریه "کارو" در زمینه تحقق دولت الکترونیک تشریح خواهد شد. در ادامه، پرتال (Portal) از مؤلفه های دولت الکترونیک مورد بحث قرار گرفته، تعریف، اهداف راه اندازی و خصوصیات یک

کلیدواژه ها

دولت الکترونیک، شهروندان، تکنولوژی، دسترسی نامحدود، خدمات الکترونیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.