وضعیت پارک های شهری سیرجان در الگوی مدیریت ایمنی، بهداشت ومحیط زیست HSE

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار و مدیریت شهری با رویکرد آرامش شهروندی
  • کد COI اختصاصی: SICONF01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین سلیمی

دانشجوی دکتری سیاستگذاری عمومی ع ت تهران و عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سیرجان،ایران

مهدیه خنجری

کارشناس ارشد محیط زیست گرایش آلودگی، و مدیر موسسه انتشارات عصر مدرن، سیرجان ، ایران

چکیده

مقاله حاضر به بررسی وضعیت پارک های شهر سیرجان در الگوی HSE می پردازد. هدف از نگارش مقاله ، تعیین عوامل موثر بر ارزیابی بهداشت ، ایمنی و محیط زیست پارک های شهری سیرجان و ارایه راهکارها درجهت بهبود وضعیت موجود می باشد . مهمترین پارکهاینواحی مختلف شهری سیرجان عبارتند از: 1 پارک مسافر 2 پارک بوستان 3 پارک 11 شهریور 4 پارک لاله 5 پارک بنفشه 6 پارک هادی. بدین منظور ، پس از تعیین عوامل موثر در بهداشت ، ایمنی و محیط زیست پارک های شهری نتایج آن به کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده با استعانت از مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی ازپرسشنامه ی محقق ساخته ) ارزیابی HSE ( در پارکهای مورد مطالعه سیرجان استفاده گردد در این پرسشنامه ، 15 شاخص در مورد ایمنی ، 6 شاخص درباره بهداشت و 7 شاخص در مورد محیط زیست تالیف شد. بدین منظور مهمترین پارک های نواحی مختلفسیرجان به عنوان جامعه آماری انتخاب گردیده اند و به وسیله پرسشنامه محقق ساخته سنجش HSE تجزیه و تحلیل آماری دلفی صورت گرفته است . با در نظر گرفتن سه معیار ایمنی ،بهداشت محیط زیست به دنبال پاسخ به این سیوال بوده که وضعیت پارک های شهرسیرجان باتوجه به الگوی HSE چگونه می باشد با تامل بر سوال اصلی نتایج نشان داد شاخص ایمنی از مطلوبیت بیشتری نسبت به شاخص بهداشت برخوردار بوده و شاخص محیط زیست نیز میزان مطلوبیت کمتری نسبت به دو شاخص قبلی برخوردار است. بدینمنظور با دریافت نظرات مهندسان و مدیران فضای سبز و دوستداران محیط زیست و اساتید محیط زیست و کارشناسان پارک ها در مورد وضعیت بهداشت ،ایمنی و محیط زیست ، نقص ها و ایرادات موجود و راهکارهای مدیریتی جهت بهبود وضعیت موجود ارایه گردید

کلیدواژه ها

پارک های شهری ، بهداشت ، ایمنی، محیط زیست (HSE) ،سیرجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.