تاثیر وجود فضای ورزشی در مجاورت فضای زندگی سالخوردگان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار و مدیریت شهری با رویکرد آرامش شهروندی
- کد COI اختصاصی: SICONF01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 565
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
دکترای معماری، استادیار، گروه معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
با توجه به روند افزایشی جمعیت سالمند در سالهای آتی به خصوص در ایران، این مسیله به وجود میآید که چگونه میتوان شرایطی برای زندگی سالخوردگان فراهم کرد که در این سن حساس، با افزایش استانداردهای فضای زندگی، آرامش و سلامت جسمی و روحی را برایشان به ارمغان آورد. در این راستا، ورزش و تحرک بدنی از جمله موارد ضروریمیباشد که در سنین سالمندی بایستی به آن توجه ویژهای گردد. بنابراین هدف از انجام این تحقیق، ارایهی استانداردی جهت طراحی محل زندگی این افراد است که در آن بیان میگردد که ایجاد مکانی ورزشی در مجاورت محیط زندگی آنها،تا چه میزان سلامت بیشتر و در نتیجه امنیت و آرامش روحی و جسمی را برای آنها به ارمغان میآورد. روش تحقیق در نظر گرفته شده در این تحقیق ، اسنادی، کتابخانهای و میدانی میباشد. نتایج حاصل از بررسیهای مطالعات پیشین و همچنین نظرسنجی که در قالب تکمیل پرسشنامه توسط گروهی ازسالخوردگان صورت گرفته، این میباشد که مشکلات جسمی و شرایط آب و هوا از اصلیترین دلایل کم ورزش کردن یا عدم انجام فعالیت بدنی سالمندان میباشد. بنابراین به نظر میرسد که ایجاد فضاهای ورزشی در مجاورت مکان زندگی سالمندان، میتواند منجر به تشویق آنها به انجام تمرینهای ورزشی روزانه گردد تا موجبات سلامت و آرامش روحی و جسمی آنها را هرچه بیشتر فراهم آورد.کلیدواژه ها
سالمند، ورزش و تحرک بدنی، فضای ورزشی، آرامش روحی و جسمیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.