ارایه یک راهکار نوین برای آموزش ثانویه شبکه های عصبی کانولوشنال جهت تشخیص چهره
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کامپیوتر
- کد COI اختصاصی: ICCSE01_286
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 665
نویسندگان
دانشکده مهندسی برق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشکده مهندسی برق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
تشخیص چهره یکی از مهمترین وجذاب ترین مسایل در حوزه بینایی ماشین محسوب می شود. در پژوهش های صورت گرفته در این حوزه، از یک طرف اهمیت سرعت در پردازش تصاویر چهره صنعتگران را ترغیب به استفاده از روش هایی نموده است که از اتلاف زمان برای جست و جو جلوگیری کند. بنابراین استفاده از روش های یادگیری ماشین که فاز آموزش را به عنوان زمان برترین فرایند به صورت آفلاین انجام می دهند محبوبیت خاصی پیدا کرده است. از طرف دیگر، چالش کارایی و دقت، محققان حوزه تشخیص چهره را در میان روش های مبتنی بر یادگیری ماشین به سمت یادگیری عمیق و شبکه های عصبی کانولوشنال سوق داده است. شبکه های عصبی کانولوشنال، اولا با توجه به مکانیسم سلسله مراتبی استخراج ویزگی فضایی، دقت یادگیری را در برنامه های کاربردی بینایی ماشین بسیار بهبود داده اند، و دوما با استفاده از رویکرد به اشتراک گذاری وزن نسبت به شبکه های عصبی تمام اتصال، بخش قابل توجهی از پیچیدی متناظر با پردازش داده های تصویری را که شامل ابعاد بالای ویژگی می باشند، از میان بر می دارند. از این رو، استفاده از شبکه های عصبی کانولوشنال در تشخیص چهره نیز بسیار در میان محققان رواج یافته و چالش دقت در این حوزه از چالش برانگیزترین وجذاب ترین موضوعات محسوب می شود. در این مقاله به ارایه یک رویکرد نوین جهت تطبیق شبکه های عصبی کانولوشنال راهکاری برای بهبود دقت این شبکه ها در تشخیص چهره ارایه می دهیم. در این کار، با تعبیه یک فاز تطبیق با عنوان آموزش ثانویه به آموزش مجدد وزن ها می پردازیم. نتایج بر روی دیتاسیت مورد استفاده در این مقاله و مقایسه آن با رویکردهای پیشین در این حوزه حاکی از بهبود قابل توجه کارایی شبکه عصبی کانولوشنال با استفاده از روش پیشنهادی در تشخیص چهره است.کلیدواژه ها
آموزش شبکه عصبی کانولوشنال، الگوریتم تکاملی، تشخیص چهره، شبکه عصبی کانولوشنالمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.