مروری جامع بر روشهای آشکارسازی پوسیدگی دندان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICCSE01_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر نریمانی

دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

سعید نصری

دانشکده مهندسی برق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران- عضو مرکز تحقیقات پردازش دیجیتال و بینایی ماشین، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

پوسیدگی های دندانی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن جهان می باشد. با توجه به اینکه پوسیدگی دندان در مراحل اولیه، قابل برگشتو بهبودپذیر است، بنابراین اگر سریع تشخیص و به موقع درمان گردد می توان از بسیاری بیماری های دهانی و دندانی پیشگیری کرد.دندانپزشکان با استفاده از تصویربرداری و توسعه آشکارساز پوسیدگی به کمک کامپیوتر و الگوریتم های آشکارسازی می توانندارزیابی های دقیق تری از دندان ها و لثه ها داشته و در تشخیص و درمان تصمیم گیری بهتر و سریعتری داشته باشند. در حقیقت اینسیستم ها می توانند به عنوان ابزار کمکی برای طرح تشخیص و درمان پوسیدگی استفاده شود. با این وجود هنوز سیستم های آشکارسازیموجود به وسیله کامپیوتر معایبی مانند نرخ مثبت نادرست بالا، نرخ منفی نادرست بالا و حساسیت پایین دارند. بنابراین همچنان روندبهبود آشکارسازی اهمیت دارد. با توجه به اهمیت تشخیص پوسیدگی دندان در مراحل اولیه و از آنجا که پژوهش مروری معتبر موجوددر زمینه آشکارسازی پوسیدگی دندان با دید پردازش تصویر، به بررسی مختصر و محدود، بدون بیان مزایا و معایب پژوهش ها در سطحپروگزیمال و اکلوزال دندان پرداخته است، ما در این پژوهش به طور کامل تر به بررسی پژوهش های ارایه شده در زمینه آشکارسازیانواع پوسیدگی دندان در تصاویر رادیوگرافی و تصاویر رنگی پرداخته و ضمن ارایه پژوهش های مطرح شده، به بیان مزایا و معایب آننیز می پردازیم.

کلیدواژه ها

پوسیدگی دندان، آشکارسازی، مطالعه مروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.