مروری بر روشهای بهبود کیفیت گفتار چند میکروفونه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICCSE01_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسماعیلی راد

دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

محسن عشوریان

دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

گفتار ساده ترین مکانیزم ارتباطی بین انسانها و ماشین است . از این رو استفاده از وسایل و سیستم های مبتنی برگفتار همواره مورد توجه بوده و روز به روز بر تعداد آنها افزوده شده است. این مقاله مروری بر روشهای بهبود کیفیتگفتار چند میکروفونه ارایه می دهد. در این مطالعه در مورد روشهای بهسازی گفتار بحث و بررسی شده است؛ که این روشها شامل:روشهای جداسازی کور منابع، روشهای مبتنی برمدل طیفی منابع، روشهای مبتنی بر سرنخ های مکانی منابع و روشهای مبتنیبر تخمین خواص طیفی منابع گفتار و نویز، است. هر یک از این روشها، با توجه به محدود بودن اطلاعات بکار رفته در آنها، برایکاربرد در برخی شرایط مناسب اند اما در شرایط دیگر ضعیف عمل می کنند. از این رو، برخی مراجع سعی کرده اند با بکارگیریمجموعه ای از اطلاعات مختلف، عمکرد سیستم را بهبود بخشند.

کلیدواژه ها

تشخیص گفتار، پردازش گفتار، میکروفون، سمعک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.