بهبود امنیت توابع درهم ساز با استفاده از شبکه عصبی المان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICCSE01_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ناصحی

دانشکده مهندسی کامپیوتر،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

زهرا بهشتی

دانشکده مهندسی کامپیوتر، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

توابع درهم ساز، ابزارهای رمزنگاری هستند که در برنامه های مختلف مانند امضای دیجیتال، چک کردن یکپارچکی پیام، ذخیره سازی و رمز وتولید اعداد تصادفی به کار میروند. هرگونه رخنه یا ضعف در الگوریتم های درهم سازی، کاربرد های گوناگونی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. از این رو بالا بردن امنیت توابع درهم ساز در مقابل حملات مختلف از چالشهای مهم طراحی این توابع است. حملات انجام شده به توابع درهمساز، باعث ایجاد نیاز برای تابع درهم سازی جدید وامنتر شده است. در این مقاله دو جنبه مهم طراحی و تحلیل تابع درهم ساز در نظر گرفته می شود. روش ساخت، یک پارامتر مهم در طراحی است که تعریف کننده ی استحکام الگوریتم می باشد. استفاده از حملات شناخته شده میتواند ضعف های ممکن در الگوریتم را آشکار و طراحی الگوریتم را قدرت مند سازد. حملاتی که روی توابع درهم ساز انجام می گیرد، بررسی می گردد تا در بهبود و ارتقا امنیت توابع در نظر گرفته شود. روش پیشنهادی در این مقاله می تواند به بهبود امنیت در تمام توابع درهم ساز کمککند. در این زوش کد درهم ساز توابع از یک کد میانه عبور می کند و پس از کد گذاری مجدد به شبکه عصبی المان داده می شود و کد رمزی خروجی حاصل می گردد. این روش بر روی دو تابع درهم سازی پیاده شده است و نتایج حاصل با استفاده از پارامترهایی چون توازن و اثر بهمنی و مقاومت در برابر حملات تصادم، و پیش تصویر دوم به طور کامل بررسی شده است. نتایج حاصل، بهبود امنیت را با استفاده از روش پیشنهادی در این توابع را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

تابع درهم ساز، شبکه عصبی مصنوعی المان، پارامتر توازن، حمله تصادم، اثر بهمنی، پیش تصویر دوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.