مدل سازی تغییرات DTR در ایستگاه ایلام با توجه به سناریوهاس RCP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF05_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید مفاخری

دانشجودکتری آب وهواشناسی سینوپتیک دانشگاه خوارزمی تهران

حسن خراج پور

دانشجودکتری آب وهواشناسی کشاورزی دانشگاه خوارزمی تهران

نرگس جنابی یمین

دانشجودکتری اقلیم شناسی کاربردی دربرنامه ریزی محیطی دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد

محبوبه امیدی قلعه محمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقلیم شناسی کاربردی دانشگاه سیستان وبلوچستان

چکیده

نتایج مطالعات گسترده ای که در سطوح ملی ، منطقه ای و جهانی انجام شده است بیانگر افزایش دمای بسیاری از نقاط کره زمین و به طور کل افزایش میانگین دمای هوای کره زمین میباشدح مطالعه اختلاف دمای شبانهروزی یکی از پارامترهای مهم در ارزیابی تغییر اقلیم در یک منطقه میباشد . این عنصر ازاختلاف دمای حداکثر و دمای حداقل شبانه روز محاسبه میشود. دما بهعنوان شاخصی از شدت گرما، یکی از عناصر اساسی شناخت هواست که بهنوبه خود باعث تغییرات گسترده دیگری در سایر عناصر آب و هواشناسی میشود. برای این منظور از مدل قحخح تحت سناریو زحخ بهل برای ریزمقیاس نمایی وتولید دادههای آینده با توجه به مدل بزرگمقیاس جهانیلقحغغهه استفاده شد. نتایج نشان داد که در دوره ی مشاهداتی میانگین سالانه شاخص اختلاف دمای شبانه روزی 8,10 درجه سانتی گراد می باشد و لی دوره ی پیش بینی این شاخص افزایش 1,1 درجه سانتی گرادی را نشان می دهد و به 9,11 درجه سانتی گرادمی رسد. میزان تغییرات ماهانه این شاخص در هر دو دوره ی پیش بینی و مشاهداتی در ماه های ژوین تا سپتامبر می باشد . ضریب تغییرات ماهانه نشان داد که در دوره ی پیش بینی ماه های ژوین، فوریه، نوامبر و دسامبر بیشترین افزایش و ماه های مارس، آوریل، می و آگوست کمترین میزان افزایش را دارند.

کلیدواژه ها

SDSM ،DTR،ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.