تببین و بررسی نتایج رعایت ملاحظات پدافند غیرعامل در مدیریت بحران شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: GPACONF05_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم جابری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه تربیتدبیر شهید رجایی

محمدرضا اسدی پیکر

کارشناسی ارشد مدیریتاجرایی، دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه پدافند غیرعامل در برنامهریزی مدیریت بحران رویکردی نوین به شمار میرود که ماهیت وجودی آن بر کاهش آثاربحران با استفاده از روشهای غیر نظامی استوار است. منظور از پدافند غیرعامل با توجه به اصول حاکم در مدیریت بحران عبارت است از مجموعه تمهیدات، اقدامات و طرحهایی که با استفاده از ابزار و شرایط، حتی المقدور بدون نیاز به نیرویانسانی و به صورت خوداتکا، از یک سو توان دفاعی مجموعه را در زمان بحران افزایش داده و از سوی دیگر پیامدهای بحران را کاهش و امکان بازسازی مناطق آسیب دیده را با کمترین هزینه فراهم سازد. در حقیقت طرحهای پدافند غیرعاملقبل از انجام مراحل تهاجم و در زمان صلح تهیع و اجرا میگردند و با توجه به فرصتی که جهت تهیه چنین طرحهایی در زمان صلح فراهم میگردد این فبیل تمهیدات و ملاحظات پدافند غیرعامل علاوه بر کاهش شدید هزینهها، کارایی دفاعی.[ طرحها، اهداف و پروژهها را در زمان تهاجم دشمن بسیار افزایش خواهد داد در واقع هدف اصلی دفاع غیرعامل، مقاوم نمودن تجهیزات و تاسیسات در برابر انواع آفتهای عمدی و غیرعمدی، کاهش آسیبپذیری و افزایش احتمال بازپروری و بازسازی به منظور بالارفتن قابلیت اعتماد سیستم در شرایط عملیاتی و کاهشحفرههای ایمنی عملیات است. به این ترتیب میتوان اذعان داشت که مهمترین هدف دفاع غیرعامل جلوگیری از ایجاد بحران و دوری از شرایط بحرانزا بوده و در صورت بروز بحران در صدد ایجاد شرایطی برای کنترل سریع اوضاع وبازگرداندن شرایط به حالت قبل از بحران میباشد. به این ترتیب مشخصمیشود با رعایت اصول دفاع غیرعامل میزان .[ آسیبپذیری و وقوع بحرانها به شدت کاهش خواهد یافت

کلیدواژه ها

پدافند غیرعامل، مدیریتبحران، مدیریتشهری، مخاطرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.