نقش کارورزی در توسعه حرفه ای معلمی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF03_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی بیات

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان پردیس الزهرا زنجان

چکیده

تحول اساسی و زیربنایی در نظام آموزشی کشور، تحولی عمیق و ریشه است که این تحول بر نگرشها، فرایندها، سیاست ها، نقش ها و کارکردهای نظام آموزشی کشور اثر خوهد گذاشت. در تحول بنیادین، نوع نگاه به معلم، کتاب و مدرسه، کلاس درس و به ویژه دانش آموزان تغییر خواهد کرد. این نوع تفکر، معلم را در راس امور میبیند. و همهی بسترهای لازم را برای رشد و سعادت همه جانبه دانش آموزان و معلمان را فراهم میکند. تغییرات اساسی در یک جامعه، در گرو متحول شدن نظام تعلیم و تربیت آن جامعه است. و و موتور محرک این تحول معلمان آن جامعه خواهند بود. معلمان پایه گذاران ارزشهای علمی و مبلغان ارزشهای فرهنگی هستند. شایستگی هر نظام آموزشی به اندازه ی شایستگی معلمان آن نظام و کیفیت نظام آموزشی به کیفیت معلمان آن جامعه وابستهاست (یونسکو، 1990 (از مهمترین وظایف دانشگاه فرهنگیان ایجاد صلاحیت حرفه ی معلمی در دانشجویان می باشد که بخشی ازاین صلاحیت ها در قالب واحدهای درسی نظری محقق می گردد و بخش عمده دیگرآن به شیوه ی کارورزی و مهارت آموزی درمدارس می باشدهدف از این مطالعه بررسی نقش کارورزی در توسعه حرفه ی معلمی در بین دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از طریق تحلیل روایت های کارورزی دانشجویان می باشدروش پژوهش تلفیقی ازتوصیفی- تحلیلی و روایت پژوهی و کتابخانهای است.نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد صلاحیت های و مهارت های حرفهی معلمی در کارورزی ایجاد وتوسعه یافته و کارورزی در صفات حرفه ای ،درک دانش حرفه ای و مهارت های حرفه ای تاثر مستقیم و موثری داشته است

کلیدواژه ها

نقش کارورزی، توسعه حرفه ای، معلمی،دانشگاه فرهنگیان،کارورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.