رابطه رشد روانی اجتماعی با کنترل عواطف دانش آموزان پسر 17-16ساله منطقه 5 تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF03_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلنساء زمانی

دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد رشته روانشانسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران

غلامحسین انتصارفومنی

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران

چکیده

رشد روانی اجتماعی یکی از پارامترهای مهم دوره های مختلف زندگی بشر است که می تواند شاخص های سالمت روانی نوجوانان را متاثر کند. منظور از کنترل عواطف این است که فرد بیاموزد که چگونه عواطف خود را در موقعیتهای گوناگون تشخیص دهد، و آن را کنترل کند. مطالعه حاضر به منظور بررسی رابطه رشد روانی اجتماعی با کنترل عواطف دانش آموزان پسر سال دوم متوسطه منطقه 5 شهر تهران انجام شد. روش این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پسران نوجوان مقطع سنی 17-16 سال مدارس متوسطه منطقه 5 تهران در سال 1394 بود که از بین آنان 153 نفر به شیوه خوشهای تصادفی انتخاب شدند. ابزار های پژوهش عبارت از پرسشنامه های مشکالت رفتاری کوای و پترسون و رشد روانی اجتماعی اریکسون بودند. به منظور بررسی فرضیههای پژوهش از روشهای آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون همراه با رگرسیون با استفاده از نرم افزار Spss20 استفاده شد. در این مطالعه میانگین نمره رشد روانی اجتماعی )5/528/24 )و میانگین نمره کنترل عواطف )8/1122/3 )به دست آمد. یافتهها نشان داد بین متغیرهای رشد روانی اجتماعی و کنترل عواطف، همبستگی مثبت معنی داری وجود دارد (01/0< p .(همچنین اطالعات مشخص کرد که با افزایش یک انحراف استانداردی متغیر رشد روانی اجتماعی، متغیر کنترل عواطف 35/0 انحراف استاندارد افزایش مییابد. به عبارت دیگر رشد روانی اجتماعی به صورت مثبتی کنترل عواطف را پیش بینی می کند. نتایج نشان داد هر چه رشد روانی اجتماعی دانشآموزان بیشتر باشد آنها کنترل عواطف بیشتری دارند. در تبیین این یافته می توان گفت از آنجایی که در دوره نوجوانی، رشد عاطفی با تحوالت و پیچیدگی های خاصی روبه رو می شود، عواطف نقش بسیار حساسی در شخصیت نوجوانان دارد. لذا متخصصان روانشناسی میتوانند با اتخاذ تدابیری، با افزایش میزان رشد روانی اجتماعی، موجب شوند نوجوانان کنترل بیشتری بر عواطف خود داشته باشند.

کلیدواژه ها

رشد روانی اجتماعی، کنترل عواطف، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.