رابطه رفتار شهروندی سازمانی با نقش تعدیل گر هوش معنوی دانش آموزان دخترهنرستان های قوچان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CTCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره سبزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران.

غلامرضا کاظمی

استادراهنما

چکیده

زمینه: رفتار شهروندی رفتارهایی هستند که منشا آن دستورات سازمانی نبوده و با وجود رسمی نبودن، برای سازمان ها مفید و موثر میباشند. رفتار شهروندی سازمانی، کاملا داوطلبانه هستند اما عملکرد موثر در سازمان را افزایش می دهد. مطالعات گوناگونی با هدف شناسایی عوامل مختلف موثر بر رفتار شهروندی سازمانی انجام شده است و عوامل مختلف فردی و سازمانی معرفی شده اند. یکی ازعواملی که می تواند بر رفتار شهروندی سازمانی موثر باشد، هوش معنوی می باشد. از این رو، این پژوهش با هدف بررسی رابطه رفتار شهروندی سازمانی با نقش تعدیل گر هوش معنوی طراحی شده است.روش: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر هنرستان های شهرستان قوچان در سال 1396 می باشد. که از میان آنها 234 نفر با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های رفتار شهروندی سازمانی پودساکوف (1990 (و هوش معنوی کینگ (2008( استفاده شده است. جهت تجزیه وتحلیل آماری داده ها، روش رگرسیونچندمتغیره و مدلیابی معادلات ساختاری مورد استفاده قرارگرفت. یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که هوش معنوی (تفکر انتقادی، شخصی و آگاهی) رفتار شهروندی دانش آموزان را پیش بینی می کند. به این صورت که همبستگی بین هوش معنوی (تفکر انتقادی،شخصی و آگاهی) و رفتار شهروندی 169/0 می باشد، که 9/2درصد تغییر (واریانس) رفتار شهروندی دانش آموزان را پیش بینی می کند. همچنین، این نتایج نشان می دهند که؛ از بین ابعاد هوش معنوی، آگاهی تاثیرگذارتر می باشد..نتیجه گیری: نتایج به دست آمده از این پژوهش، وجود ارتباط بین هوش معنوی (تفکر انتقادی، شخصی و آگاهی) و رفتار شهروندیدانش آموزان را پیش بینی می کند. از این رو، با تقویت هوش معنوی می توان رفتار شهروندی دانش آموزان را بهبود بخشید و موجب اثربخشی هر جه بیشتر آنها گردید.

کلیدواژه ها

رفتار شهروندی سازمانی، هوش معنوی، دانش آموزان دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.