شبیه سازی و تحلیل اثر امواج الکترومغناطیسی ناشی از مایکروفر بر روی مدل سر و قلب انسان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه ملی مهندسی مکانیک و راهکارهای صنعتی
  • کد COI اختصاصی: NCMEIS03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نوبخت

شیراز کیلومتر ۵ جاده صدرا پردیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز ،دانشکده مهندسی

رحیم غیور

شیراز کیلومتر ۵ جاده صدرا پردیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز ،دانشکده مهندسی

چکیده

مروزه امواج الکترومغناطیس نقش مهمی را در زندگی انسانها و ارتباطات انسانی ایفا میکنند .این امواج در بسیاری از سیستم ها از قبیل رادار ،سیستم موبایل و مایکروفرخانگی و ... استفاده میشود. به دلیل خواص دی الکتریکی رسانایی،نفوذپذیری الکتریک و نفوذپذیری مغناطیسی سیستم های زیستی ؛ از جمله بدن انسان، میدان های الکترومغناطیسی میتوانند روی بافت ها اثر بگذارند و منجر به تاثیرات زیستی شوند عوامل بسیاری بر تاثیر متقابل بین میدان های الکتریکی و بافت انسان تاثیرگذار هستند از قبیل : فرکانس میدان،وضعیت منبع، خواص دی الکتریک برای مطالعه تاثیرات زیستی در بدن انسان؛ مقدار انرژی در یک حجم معین از بافت مورد بررسی قرار می گیرد .برای اندازه گیری این تاثیر از نرخ جذب ویژه امواج الکترومغناطیس SAR می کنیم ؛ بنابراینSAR معیاری برای نشان دادن اثرات امواج الکترومغناطیس در بدن انسان است آنچه در این پژوهش آمده است؛بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیس ناشی از مایکروفر بر مدل سر و قلب است. در این پژوهش شبیه سازی ها توسط نرم افزار Studio Microwave CST انجام شده است که از روش تفاضل متناهی حوزه زمان FDTD و مش بندی های شش وجهی استفاده می کند . نتایج شبیه سازی حاکی از آن است که میزان sar بسیار تحت تاثیر فرکانس و فاصله است و نرخ جذب ویژه ناشی از مایکروفرها بیش از حد مجاز علام شده توسط استانداردها است. بنابراین لازم است با رعایت اصول ایمنی از سلامت خود محافظت کنیم.

کلیدواژه ها

نرخ جذب ویژه ، امواج الکترومغناطیس، مایکروفر ،استانداردهای نرخ جذب ویژه، مدل سر و قلب ،CST

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.