روشی جدید جهت تعیین امپدانس دقیق رله دیستانس دیجیتال با تکیه برحذف هارمونیک ها و میان هارمونیک ها با استفاده از فیلتر ترکیبی بهینه شده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه ملی مهندسی مکانیک و راهکارهای صنعتی
  • کد COI اختصاصی: NCMEIS03_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم رجایی

تهران دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکده مهندسی برق و مکانیک

حسین عسگریان ابیانه

تهران دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشکده مهندسی برق و مکانیک

کاظم مظلومی

زنجان دانشگاه زنجان دانشکده فنی و مهندسی

چکیده

اهمیت روزافزون انرژی الکتریکی، توسعه فناوری ها و رشد بی رویه ی مصرف انرژی باعث شده تا حفاظت سیستم های قدرت و یا به حداقل رساندن خسارات ناشی از آسیب ها و خطاهای ناشی از اشتباهات انسانی، شرایط جوی و اشکال در دیگر تجهیزات سیستم ها ی قدرت اهمیتی روزافزون پیدا کند. رلهها که وظیفه محافظت از سیستمهای قدرت را بر عهده دارند ازجمله تجهیزات مهم در این شبکه ها هستند. امروزه به دلیل نیاز به سرعت و دقت بالا در محاسبات رله در شرایط مختلف بهره برداری استفاده از رله های دیجیتال گسترش یافته است. از طرفی شبکه قدرت همواره به دلیل عوامل مختلف مانند خطاها در شبکه تحت تاث یر هارمونیک ها ی مختلف است. وجود هارمونیک ها سبب کاهش سرعت و دقت محاسبات میشود طوری که روش های موجود معمولا حساس و وابسته به هارمونیک ها هستند و نتایج حاصل از آنها از دقت مناسبی برخوردار نیست. در این مقاله ابتدا با استفاده از ف یلتر کا لمن و سر ی تیلور و ترکیب آنها با روش های دیگر و استفاده از الگوریتم ژنتیک به منظور بهینه سازی، روشی بهینه برای تعیین مقدار امپدانس خطا در رله ی دیستانس و حذف مولفه های هارمونیکی، میان هارمونیکی و مولفه ی DC میرا شونده ارایه میگردد. بررسی عملکرد گذرا با شبیه سازی در حوزه زمان در حالت های مختلف وقوع خطا در شبکه انجام میشود. درکل دو حالت در نظر گرفته شده است. در حالت اول یک خطای سه فاز دایمی در وسط خط اول اتفاق میافتد و در حالت دوم نیز یک خطای سه فاز دایمی در وسط خط دوم شبیه سازی میشود. در انتها نتایج حاصل از شبیه سازی ارایه شده و با دیگر روش ها مقایسه میگردد.

کلیدواژه ها

فیلتر کالمن، حذف مولفه DC میرا شونده، حذف هارمونیک ها و می ان هارمونیک ها، حفاظت دیستانس، رله ها ی دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.