بهینه سازی تولید خامه قنادی رژیمی و بررسی سختی بافت با استفاده از روش سطح پاسخ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS04_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد شهیدی

استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران

آزاده قربانی حسن سرایی

مربی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران

پریسا عندلیب

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی

چکیده

امروزه کاهش میزان فعالیت های بدنی و افزایش کالری دریافتی از مواد غذایی منجر به افزایش بیماری های قلبی، چاقی و دیابت شده است. خامه قنادی یکی از پر مصرف ترین مواد غذایی است که به دلیل داشتن درصد چربی و قند بالا جزء موادغذایی پرکالری محسوب می شود. درصورت استفاده از چربی گیاهی مناسب به جای چربی شیر و شیرین کننده های طبیعی کم کالری به جای شکر می توان محصولی سالمتر تولید کرد. با توجه به پژوهش های قبلی که در مورد کاهش درصد چربی انواع خامه انجام شده است، در این پژوهش امکان جایگزینی ساکارز با استویا بررسی شد. به دلیل اینکه استویا برخلاف شکر تاثیر قابل توجهی در ایجاد بافت و قوام مناسب ندارد از فیبر اینولین بعنوان بافت دهنده استفاده شد. همچنین تاثیر مقادیر مختلف فشار هموژن نیز مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقبق هدف بهینه سازی تولید با در نظر گرفتن سطوح اینولین 0 تا 5 درصد و فشار هموژن 50 تا 150 بار دنبال شد. روش سطح پاسخ برای مدلسازی، توسعه و بهینه سازی پارامترها استفاده شد که با ضریب تبیین R2≥0.8 برای تمامی متغییرها قابل قبول بود. گرچه هموژنیزاسیون تاثیر مثبتی بر بهبود ویژگی های بافتی خامه قنادی رژیمی داشت اما در اکثر موارد تغییرات فشار هموژن از 50 تا 150 بار تاثیر قابل توجهی بر نتایج نداشت. افزایش مقدار اینولین از 0 تا 5 درصد باعث کاهش اسیدیته، چربی، قند و سینرسیس و افزایش فیبر، ماده خشک، ویسکوزیته، سختی و خواص ارگانولپیتیکی ( طعم بافت رنگ بو ) شد.

کلیدواژه ها

خامه قنادی، استویا، اینولین، فشار هموژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.