تاثیر عصاره آویشن استخراج شده با اولتراسوند و حلال بر کیفیت شیمیایی سوریمی ماهی فیتوفاگ نگهداری شده در دمای 4°C

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS04_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه احمدی

دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

تهمینه بخشنده

دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا صفری

دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

روش استخراج با اولتراسوند و حلال توجه زیادی را برای بازیافت ترکیبات مختلف به خود جلب کرده است. این تکنیک در مقایسه با روش حلال کارایی بالاتری داشته و در زمان کوتاهتری انجام می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی روش اولتراسوند در استخراج آویشن و تاثیر آن بر کیفیت شیمیایی سوریمی ماهی فیتوفاگ بود. پودر دانه خشک شده به نسبت یک به ده به اتانول افزوده شد و عصاره به مدت سی دقیقه در دمای C° 45 استخراج شد. مخلوط به مدت 30 دقیقه در دمای 40°C و فرکانس 30 کیلوهرتز تحت امواج فراصوت قرار گرفت. عصاره به نسبت 0.5% و 0.7% (وزنی وزنی) با سوریمی مخلوط شد. نمونه ها به همراه یک نمونه شاهد در دمای 4°C در روز صفر، چهارم، هشتم، دوازدهم و شانزدهم از لحاظ شیمیایی ( نیتروژن بازی فرار کل، اندیس پروکسید) بررسی شدند. نتایج حاکی از آن بود که غلظت % 0.7 آویشن باعث افزایش مدت نگهداری سوریمی فیتوفاگ شد و تفاوت معنی داری بین نمونه کنترل و نمونه های تیمار شده وجود داشت. مقایسه این پژوهش با دیگر مطالعات نشان داد کاربرد همزمان اولتراسوند و اتانول با روش سنتی نتایج مشابه بر کیفیت و کمیت آنالیز ترکیبات فنولیک با استفاده از گاز کروماتوگرافی داشت. بنابراین استخراج با استفاده از اولتراسوند حلال می تواند به عنوان یک روش جایگزین در بازیافت ترکیبات از منابع گیاهی مختلف به کار رود.

کلیدواژه ها

اولتراسوند حلال، ماهی فیتوفاگ، سوریمی، شیمیایی، آویشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.