محاسبه ضرایب هیدرودینامیکی مانور شناور پروازی با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی شناورهای تندرو
  • کد COI اختصاصی: INCFB04_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدکاظم ساداتی سارویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی دریا ، دانشگاه صنعتی امیر کبیر

حمید زراعتگر

استادیار دانشکده مهندسی دریا ، دانشگاه صنعتی امیر کبیر

چکیده

امروزه استفاده از روشهای عددی جهت پیش بینی حرکات و رفتار شناور بدلیل کاهش زمان و بطور عمده هزینه، مورد توجه محققان قرار گرفته است. از جمله حوزههای مورد مطالعه در این زمینه بررسی مانور شناور میباشد. برای بررسی مانور شناور پروازی در حالت استفاده از معادلات ریاضی نیاز به داشتن ضرایب هیدرودینامیکی میباشد. از آنجایی که شرایط عملیاتی شناورهای جابجایی و شناورهای پروازی بسیار با یکدیگر متفاوت است، پس معادلات ریاضی حاکم بر شناور جابجایی که شامل سرج، سوی و یاو میباشد برای پیش بینی رفتار مانور شناور پروازی کافی نیستند و همچنین بایستی انتخاب ضرایب هیدرودینامیکی مربوط به معادلات ریاضی شناور پروازی را مناسب با حوزه عملیاتی مانور شناور پروازی صورت داد. از این رو در این مقاله از دستگاه معادلاتی متشکل از چهار معادله سرج، سوی، یاو و رول برای پیشبینی مانور شناور پروازی استفاده شده است. در ادامه برای بدست آوردن ضرایب مانور از روش شبیه سازی تست مدل مهار شده مانور به روش دینامیک سیالات محاسباتی در نرم افزار انسیس(cfx Ansys (استفاده شده است. نگارندگان بر این باورند که مدلسازی کامل مانور شناور پروازی واقعی از مسیر حل مانور شناور پروازی ددرایز ثابت میگذرد، از این جهت برای بدست آوردن ضرایب هیدرودینامیکی مانور( , Yv,Nv,KV )N Yv v v، از شناورهای پروازی با زاویه ددرایز ثابت 20 ،25 ،30 و 35 درجه استفاده شده است. در زوایای دریفتB ) و سرعتهای مختلف پیشروی شناور تست مدل مهار شده برای شناور پروازی با زوایه ددرایز ثابت انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که زاویه ددرایز بدنه و سرعت پیشروی از جمله عوامل موثر بر ضرایب هیدرودینامیکی مانور شناور پروازی میباشند.

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی- شناور پروازی- ضرایب هیدرودینامیکی مانور- شناور ددرایز ثابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.