شناسایی و بررسی ارتعاشات در یک شناور تندرو و پیشنهاد روش بهینه با رویکرد کاهش هزینه در تعمیر و نگهداری شناور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی شناورهای تندرو
  • کد COI اختصاصی: INCFB04_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد کیانی فلاورجانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، پژوهشکده علوم و فناوری دفاعی هرمزگان

مهران حیاتی

هییت علمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، پژوهشکده علوم و فناوری دفاعی هرمزگان

چکیده

وجود ارتعاشات در بدنه باعث خستگی در اجزاء و در نتیجه کاهش استحکام اتصالات، ایجاد سر و صدا، نارحتی خدمه و کاهش راحتی و آسایش آنان، آسیبهای ناشی از خستگی به سازه و ماشین آلات و در نهایت پایین آمدن بازده شناور میشود. با بررسی ارتعاشات شناورهای تندرو میتوان در فرآیند طراحی تا حد امکان از این مساله جلوگیری و آن را کنترل نمود. ارتعاشات اضافی در شناور میتواند باعث بروز یا افزایش خرابی تجهیزات و سازه یا وارد آمدن آسیب به خدمه و افراد روی شناور شود. ارتعاشات میتواند معیاری برای ارزیابی وضعیت کلی شناور، وضعیتماشین آلات و نصب آنها باشد همچنین میتواند ابزاری برای پیاده سازینظام نگهداری بر مبنای پایش وضعیت باشد × آنالیز ارتعاشات، یکی از کاملترین وکاربردی ترین تکنیک های بازیابی عمر کارکرد سیستم های صنعتی است که روزبروز پیشرفت های بیشتری در این زمینه حاصل میگردد تا همزمان با کاهش توقف و عیوب تولید، تعمیرات نابهنگام و خرابی های سیستمهای صنعتی نیز کاهش یافته و فاصله بین تعمیرات افزایش یابد تا هزینه های نگهداری و تعمیرات به نقطه قابل قبولی رسیده و منحنی عمر سیستم نیز از شیب مناسبی برخوردار گردد . این آزمون 1 یکی از مهمترین و پرکاربردترین تکنیک های پایش وضعیت به شمار میرود. علت این موضوع را باید در کارآیی بالای این تکنیک در ارزیابی وضعیت و تشخیص طیف وسیعی از عیوب در انواع مختلف تجهیزات دوار و با پیکربندیهای مختلف، جستجو کرد. تجهیزات دوار در بسیاری از صنایع، جزء تجهیزات کلیدی و حساس به شمار رفته و تداوم تولید، متکی به تداوم عملکرد آنها میباشد. آنالیز ارتعاشات یکی از روشهای اصلی پایش و وضعیت در نگه داری و تشخیص عیوب ماشین ها در صنعت میباشد. این روش مزایای منحصر به فرد و معایبی مربوط به پایش وتشخیص عیب ماشین دارد . وقتی این روش به طور مستقل استفاده شود،به طور معمول تنها بخشی از عیوب ماشین شناسایی می شود .تجربه عملی نشان داده است که این روش در برنامه پایش وضعیت ماشین ها اطلاعات قابل اطمینان و مفیدی را ارایه داده، به طور قابل ملاحظه ای مزایای با ارزشی را در صنعت به بار می آورد. در این مقاله در ابتدا به بررسی ارتعاشات و عاملهای ایجاد ارتعاش در شناورهای تندرو پرداخته میشود و در انتها پیشنهاداتی مبتنی بر روش های پایش وضعیت برای تعمیر و نگهداری شناورهای تندرو ارایه میگردد.

کلیدواژه ها

اندازهگیری ارتعاشات، ارزیابی ارتعاشات، نگهداری بر مبنای پایش وضعیت، شناورهای تندرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.