پیاده سازی استراتژیهای نوین در تعمیر و نگهداری صنعت دریایی با تاکید بر نقش تعمیرات پیشگیرانه در شناورهای تندرو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی شناورهای تندرو
  • کد COI اختصاصی: INCFB04_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد کیانی فلاورجانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، پژوهشکده علوم و فناوری دفاعی هرمزگان

مهران حیاتی

هییت علمی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، پژوهشکده علوم و فناوری دفاعی هرمزگان

چکیده

حجم روز افزون حمل ونقل دریایی و نقش استراتژیک و کلیدی آن،اهمیت کارکرد مطمین محرکه های مختلف موجود در شناورهای این صنعت را بیشتر نمایان میسازد . تنوع گسترده شناورها در ناوگانهای دریایی موجود با سطوح تکنولوژی مختلف، مشکلات خاصی را برایمدیریت تعمیرات نگهداری به وجود آورده است . بکارگیری سیستمهایمونیتورینگ و سلامت سنجی آنی، ابزارهای مهمی در خصوص افزایش ضریب اطمینان، بهینهسازی هزینههای تعمیر نگهداری ، افزایش ضریب دسترسی و تداوم سرویس شناورها محسوب میگردد . امروزه چالشهایاساسی رودر روی دست اندرکاران امور مربوط به نت )نگهداری و تعمیر( در صنایع مختلف تنها یادگیری این تکنیکها نیست، بلکه تصمیمگیریدر رابطه با انتخاب بهترین گزینه و موثرترین تکنیکهای نت برای هر یک از تجهیزات میباشد . اگر گزینه درست انتخاب شود، امکان بهبود و ارتقاءکیفی عملکرد تجهیزات بوجود آمده و همزمان با آن هزینه های تعمیر و نگهداری کاهش پیدا خواهد نمود .این موضوع در صنعت تعمیر و نگهداری شناور از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است، در صورت انتخاب نادرست روش و استراتژی تعمیر و نگهداری نتیجهای جز افزایش هزینهها،افزایش تاخیر در پروازها، به خطر افتادن ایمنی پرواز و طولانی شدن پروسه تعمیر و نگهداری به دنبال نخواهد داشت. علوم و تکنیکهای نگهداری و تعمیرات در یک پروسه زمانی تا به امروز پیشرفت قابل توجهی نموده اند و متدهای مختلفی تدوین شده است که شاید چیزی جز حرکتو پیشرفتی پیوسته و در یک امتداد نباشند. یکی از معضلات در این زمینه، عدم آشنایی مدیران و تصمیم گیرندگان در این خصوص است. هزینههای نگهداری و تعمیرات، در مجموع، بخش عمدهای از هزینههای جاری را در بر میگیرد. اهمیت و ارزش تعمیرات نگهداری به گونهای است که ازپارامترهای مهم و کلیدی در انتخاب و بهره برداری میباشد. همچنین سرمایه گذاریهای صنعتی گسترده ای توسط ارگانهای مختلف در زمینه طراحی، ساخت، مونتاژ، تعمیر و نگهداری شناورهای دریایی مختلف صورت پذیرفته است. وظیفه بخش مهندسی در یک مرکز تعمیر ونگهداری تعیین راهبردهای تعمیراتی میباشد. بدین معنی که اجرای یک تعمیر و نگهداری مناسب نیاز به برنامه ریزی و زمان بندی دقیق دارد. تعیین این زمان بندی برعهده بخش مهندسی و البته منطبق بر قوانین ، روشها و مدلهای تعمیر و نگهداری میباشد. دستورالعملهای تعمیر وهای سازنده تهیه میشوند و همیشه با پسخور نگهداری توسط شرکت اطلاعات از مراکز تعمیر و نگهداری و یا احیانا بروز حوادث، دستورالعملهای مزبور توسط شرکت سازنده به روز می شوند. یکی ازکارهایی که شرکتهای تعمیر و نگهداری برعهده میگیرند بازسازی و نوسازی شناورهای فرسوده و یا شناورهایی است که سیستمهای آنها قدیمی و از رده خارج میباشند. در این مقاله ابتدا اهمیت و لزوم تعمیر و نگهداری در صنعت دریایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، سپس مروری نظریه ها، مدل ها و استراتژی های موجود در مهندسی تعمیر و نگهداریمطرح و بررسی خواهد شد و در ادامه تعمیرات پیشگیرانه را به عنوان مدل هدف انتخاب، مفهوم و علت خرابیها و منابع عدم اطمینان را ار دیدگاه تعمیرات و نگهداری بررسی خواهد شد. در پایان نیز یک مدل تعمیر ونگهداری مبتنی بر روش تعمیرات پیشگیرانه با هدف افزایش ایمنی وکاهش خطاهای انسانی در حوزه تعمیر و نگهداری شناور ارایه خواهد شد

کلیدواژه ها

تعمیر و نگهداری، روشهای نوین، نت پیشگیرانه،شناورهای تندرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.