بررسی ویژگیهای فنی موتورهای دریایی ایزوتافراشینی و سیتک و ارایه جدول پیشنهادی کلاس موتور برای شناورهای تندرو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی شناورهای تندرو
  • کد COI اختصاصی: INCFB04_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سام براتی نردین

کارشناس ارشد معماری کشتی – دانشگاه امیرکبیر

احد حیدری

کارشناس ارشد مکانیک – دانشگاه امام حسین

علی حاجی آبادی

کارشناس ارشد معماری کشتی – دانشگاه امیرکبیر

میثم ظهرابی

کارشناس ارشد مکانیک – دانشگاه امام حسین

چکیده

انتخاب یک موتور به عنوان پیشران برای خودرو، شناور و دیگر وسایل نقلیه همواره بحثی چالش برانگیز بوده است. علت در این است که در انتخاب موتور پارمترهای بسیار زیادی دخیل هستند. عامل دیگر بروز مشکل در تعیین موتوری مناسب برای یک شناور در دست طراحی وساخت، فقدان اطلاعات مربوط به گروه موتورها میباشد. این باور که همیشه یک موتور مناسب، موتوری با قدرت بالا باشد نادرست است. بدین معنی که موتور مناسب لازم است تا با حداقل مصرف سوخت، بیشترین گشتاور را به سیستم رانش دهد. از طرفی با توان و سطح مصرف سوختمشابه موتور برتر، دارای ابعاد کوچکتر و تعمیر و نگهداری راحتتر است. البته این نکته را نیز نباید از یاد برد که سهولت در نحوی بازرسیهای دورهای موتور نیز یکی از مواردی است که مالکان شناورها به آن تیکه دارند. این مقاله به بررسی ویژگیهای آن دسته از موتورهای دریاییپرداخته است که حجم استعمال آنها در داخل کشور و شناورهایی که در آبهای سرزمینی ایران تردد میکنند، بالا بوده است. در این فعالیت، دو خانواده از گروه موتورهای دریایی، ایزوتافرانشینی و سیتک مورد بررسی قرار گرفته است. معیار ارزیابی این دو گروه موتور، توان تحویلی به سیستمرانش، حجم سوخت مصرفی، گشتاور انتقالی و ابعاد آنها میباشد. در کنار پارمترهای ذکر شده، نحوی تعمیر و نگهداری، بازرسیهای دورهای نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت پس از بررسیهای انجام شده و تعیین پارامترهای شناورهای تندرو، جدولی پیشنهادی برای رفع مشکلاتگزینش موتور ارایه شد. در این جدول مقایسه میان گروه موتورها براساس بررسی انفرادی پارمترها صورت گرفته است تا کاربران بتوانند طیف وسیعی از مسایل فنی خود را در آن بیابند.

کلیدواژه ها

موتور دریایی ایزوتافراشینی – موتور دریایی سیتک –گشتاور - سوخت مصرفی - توان تحویلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.