بررسی روش های مختلف بهسازی خاک های واگرا نتایج آزمایش بر روی 3 نمونه خاک از نقاط مختلف استان خراسان رضوی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED04_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کامران دیسفانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی , مشهد – احمدآباد

چکیده

واگرایی پدیده ایست فیزیکی ،شیمیایی که در خاکهای ریزدانهای که کانیهای سدیم بیشتری دارند پدیدار میشود . خاکهای رسی عادی کانیهای کلسیم ، منیزیم ، و پتاسیم بیشتری در آبهای منفذی دارند اما وجود کاتیونهای سدیم در خاک باعث افزایش ضخامت لایه دوگانه وهمچنین افزایش نیروی دافعه در بین ذرات رس گشته و زمانی که نیروی دافعه بیشتر از جاذبه باشد ذرات خاک در حضور آب از هم جداشده وجریان مییابند .وجود کانی مونتموریونیت در رسها و قرار گرفتن یونهای سدیم در لایههای آنیکی از علل بروز واگرایی در رسها میباشد .خاکهای واگرا در آبهای با غلظت پایین نمک بهراحتی شسته میشوند . واگرایی همچنین یک پدیده پیش رونده بوده و از یک نقطه با تمرکزجریان آب شروع و بهتدریج گسترش مییابد اما نقطه آغاز پدیده واگرایی میتواند از ترکهای حاصل از انقباض و نشست و یا ترکهای حاصل از ریشه گیاهان باشد. مطالعات زمینشناسی در کشور ایران، وجود این نوع خاکها را در مناطق وسیعی ازجمله خراسان ، کرمان ، سیستان و بلوچستان و مناطق مرکزی نشان میدهد . بنابراین با توجه به گستردگی قابلتوجه این خاکها در کشور مطالعات بر روی شناخت بهتر و راههای بهسازی این خاک از اهمیت ویژهای برخوردار است.

کلیدواژه ها

واگرایی، بهینه سازی، پین هول، خراسان ، آب شستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.