واکاوی توازن مولفه های مهارت زندگی در تدوین محتوی کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تازه های تعلیم و تربیت در نظام آموزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: EIES01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته دشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم تربیتی، واحد اردکان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردکان، ایران

علی محمد اخوت

عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی، واحد اردکان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردکان، ایران

بتول ناظمی اردکانی

مدرس گروه علوم تربیتی، واحد اردکان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردکان، ایران

چکیده

دانش آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی، به دلیل تجربه ناکافی وعدم آگاهی از مهارت های لازم از جمله آسیب پذیرترین قشر از اقشار اجتماعی هستند و به رغم انرژی و استعدادهای بالقوه و سرشار، آنها از چگونگی به کار بردن توانمندی های خود در مواجهه با مسایل و مشکلات زندگی آگاه نیستند.آموزش و پرورش بهترین بستر برای ارایه این آگاهی به دانش آموزان به نظر می رسد می تواند آموزش مهارت های زندگی در جهت توانمندی آنها برای مقابله موفق با چالش های زندگی، افزایش دهد. لذا کتاب مطالعات اجتماعی در مقاطع مختلف به خصوص مقطع ابتدایی برای ارایه مطالب مرتبط با آشنایی دانش آموزان با ابعاد متفاوت به ویژه مهارت های زندگی، تدوین و تهیه شده است. در همین راستا، پژوهش حاضر باهدف بررسی تحلیل محتوای کتاب مطالعات اجتماعی پایه ی چهارم ابتدایی، در صدد است تا میزان توازن مولفه های مهارت های زندگی در تدوین کتاب مذکور را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. برای انجام این پژوهش از روش تحلیل محتوا استفاده شده است؛ و جامعه آماری در آن کلیه فصول کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم سال 1394 است. نتایج حاصل از آزمون خی دو نشان داد که، کتاب مطالعات اجتماعی پایه چهارم ابتدایی بیشترین توجه را به مولفه توانایی حل مسیله با 39/7 درصد و کمترین توجه را به مولفه توانایی رویارویی با هیجان ها ( غم، خشم، شادی ) با صفر درصد نموده است.

کلیدواژه ها

توازن، مطالعات اجتماعی، مهارت زندگی، چهارم ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.