اصول و هدف های نظام تربیتی اسلام در تربیت دینی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تازه های تعلیم و تربیت در نظام آموزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: EIES01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شاکر اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تربیتی، واحد اردکان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردکان، ایران.

احسان کردی

عضو هیات علمی دانشگاه اردکان، مدرس گروه علوم تربیتی، واحد اردکان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردکان، ایران.

بتول ناظمی اردکانی

مدرس گروه علوم تربیتی، واحد اردکان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردکان، ایران.

چکیده

با توجه به اهمیت نظام تربیتی اسلام و نقش آن در تربیت دینی دانش آموزان در این پژوهش، اصول تربیتی اسلام و اهداف رفتاری در نظام تربیتی اسلام ارایه گردیده است. روش تحقیق تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات به شیوه ی کتابخانه ای بوده است.اصلی ترین هدف های رفتاری در نظام تربیتی اسلام پرورش و به تعالی رساندن استعدادهای فطری انسان است، اصول تربیتی اسلام شامل؛ هماهنگی با فطرت، اعتدال، جامعیت، محبت و مهرورزی، حفظ حریت و آزادگی متربی، زمینه سازی، حفظ کرامت متربی، توجه به عزت نفس متربی، تفکر و تعقل و نظارت و مراقبت است. اسلام با تکیه بر اصول تربیتی خود در جهت رسیدن به اهداف تربیتی ( حقیقت جویی، عشق به تعبد و پرستش وکمال خواهی، خلاقیت و ابتکار، زیبا دوستی، خیرخواهی و نیکی ) استفاده می کند و استعدادهای فطری را رشد و تعالی می دهد تا انسان به کمال مطلوب که شناخت خداوند و پذیرش ربوبیت اوست برسد. لذا برنامه ریزی برای تربیت مهم است و برنامه ریزان آموزش و پرورش باید در مسایل تعلیم و تربیت دینی دانش آموزان باید اصول و اهداف تربیتی اسلام را در نظر داشته باشند. همچنین باید به آموزش و پرورش نگاهی فرارشته ای داشت و قبل از طراحی هر جزء طرح واره، مجموعه ی برنامه ها و آموزش ها با محوریت تعلیم و تربیت دینی پردازش شود و برنامه ی درسی با رویکرد بین رشته ای و تلفیقی سامان دهی گردد.

کلیدواژه ها

اصول تربیت، هدف های نظام تربیتی اسلام، تربیت دینی دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.