سال انتشار: 1394
محل انتشار: دوفصلنامه دانش بومی ایران، دوره: 2، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_QJIK-2-3_004
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 109
فایل این مقاله در 39 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 39 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله دانش بومی استفاده اس گیاهان خودرو در شمال شرق خوزستانمطالعه موردی شهرستان ایذه
چکیده مقاله:
گیاهان را میتوان به عنوان یکی از عناصر اصلی در دایره اکوسیست دانست. دایره ای که تنها با هدف مهیا ساختن شرایط زیست محیطی بقاء را ممکن می سازد. گیاهان از آغازین دوران زندگی بشر نقشی با اهمیت در تامین زندگی او داشته اند. برای او هم خوارک بودند، هم پوشاک، هم سوخت او بودند و هم مسکن و مامن او، هم زینت و زیور او بودند و هم شفا دهنده دردهای او. گیاهان نه تنها در ایجاد آرامش و آسایش انسان نقشی به سزا دارند بلکه به عنوان منبع مهم تغذیه جانداران دیگر نیز به ح ساب می آیند. در این پژوهش سعی شده به شناسایی گیاهان خودرو، درختی، درختچه ای و علفی در شهرستان ایذه و نقش آنها در زندگی افراد بومی پرداخته شود. در واقع نگارنده با اقامت در مناطق موردنظر در فواصل زمانی گوناگون توانست با بررسی تعدادی از گیاهان بومی، به کارکردهای آنها در میان مردم بپردازد. روش تحقیق در این پژوهش، براساس روشهای مورد استفاده در مطالعات مردم شناسی است استفاده از منابع مکتوب کتابخانه ای در جمع آوری کلیات، مصاحبه با افراد محلی، مشاهده و مشارکت در اعمال انها نتایج حاصل از این مطالعه می تواند علاوه بر معرفی گونه های گوناگون ناشناخته گیاهان در استفاده مفید آنها در صنایع موجود نیز موثر باشد. همچنین می تواند توجه محققان و پژوهشگران متخصصن در این زمینه را به اتخاذ تدابیری جهت حفظ، استفاه از تکثیر این گونه ها جلب کند.
کلیدواژه ها:
گياهان، گياه مردم شناسي، مردم نگاري دانشهاي سنتي، ايذه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/646301/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رضوی، منصوره،1394،دانش بومی استفاده اس گیاهان خودرو در شمال شرق خوزستانمطالعه موردی شهرستان ایذه،،،،،https://civilica.com/doc/646301
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، رضوی، منصوره؛ )
برای بار دوم به بعد: (1394، رضوی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ویژگی های انسان تربیت یافته (فرهیخته) در بعد عاطفی از منظر قرآن کریم
- مهدویت و دلالت های تربیتی آن (به لحاظ تنظیم اهداف، اصول و روش ها)
- مفهوم و معارف مربوط به آموزه حمد و ثنای الهی ، از منظر قرآن و عترت و آثار تربیتی آن
- تبیین و بررسی عدالت تربیتی از دیدگاه امام علی (ع)
- نگاهی اجمالی به دلالت های تربیتی اصول موضوعه انسان شاسی مولوی در راستای برنامه های درسی و ارتباط شاگرد و معلم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.