مطالعه ای در مورد الگوی ارایه خدمات برون کتابخانه ای از سوی کتابخانه های عمومی به بازنشستگان اداره آموزش و پرورش شهرستان بجنورد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پژوهشنامه کتابداری و اطلاع رسانی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_LIRJ-6-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه وحدانی

دانش اموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

اعظم صنعت جو

استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

معصومه تجعفری

استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف: هدف این پژوهش ارایه الگویی به منظور تامین خدمات برون کتابخانه ای برای بازنشستگان اداره اموزش و پرورش شهرستان بجنورد است. روش این پژوهش از نوع کاربردی است که به سال پیمایشی انجام شد جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه بازنشستگان اداره اموزش و پرورش شهرستان بجنورد تا سال 1392 تشکیل دادند. 130 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته و تجزیه و تحلیل داده ها، با کمک نرم افزار اس. پی . اس. اس در دو سطح توصیفی و استنباط ی انجام شد. یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد بیشترین منابع درخواستی از نظر بازنشستگان روزنامه ها بود از نظر بازنشستگان در میان چهار گروه خدمات کتابخانه، بیشترنی تمایل به استفاده از خدمات به ترتیب خدمات امانت، خدمات جنبی، خدمات مرجع و پژوهشی و خدمات اطلاع رسانی بود به طور کلی برنامه های مذهبی از خدمات جنبی بیشترین و تکشیل گروه های نمایش از خدمات جنبی کمترین تمایل به استفاده بازنشستگان در میان چهار گروه خدمات کتابخانه بود بیشتر بازنشستگان تمایل داشتند، شیوه ارایه خدمات از سوی کتابخانه ها غیر از خدمات جنبی کتابخانه، به صورت غیر حضوری باشد. از نظر آنان بهترین زمان برای ارایه خدمات کتابخانه ای در طول ایام هفته و به ویژه هنگام عص ربود. با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیل داده ها در راستای بهینه سازی وضعیت آزمودنی های مورد مطالعه از نظر دسترسی به اطلاعات، الگویی محقق ساخته در راستای ارایه خدمات برون کتابخانه ای از جنبه منابع اطلاعاتی درخواستی نوع خدمات، شیوه ارایه خدمات و زمانهای مناسب ارایه شد.

کلیدواژه ها

خدمات برون کتابخانه ای، بازنشستگان اداره اموزش و پرورش ، بجنورد، کتابخانه عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.