کاربرد نظریه تعمیم پذیری در پژوهشهای مدیریت با تاکید برتحلیل شغل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های رهبری و مدیریت آموزشی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_LAT-1-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم علیزاده

دکتری سنجش و اندازهگیری،دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه -طباطبایی

محمدرضا فلسفی نژاد

دانشیار گروه سنجش و اندازهگیری دانشگاه علامه طباطبایی

علی دلاور

استاد گروه سنجش و اندازهگیری دانشگاه علامه طباطبایی

نورعلی فرخی

دانشیار گروه سنجش و اندازهگیری دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

در پژوهشهای مدیریت با موضوع ارزیابی عملکرد کارکنان، سنجش شایستگی شغلی کارکنان و تحلیل شغل از ارزیابان به عنوان منبع گردآوری داده ها استفاده میشود. نتایج به دست آمده از چنین پژوهشهایی هنگامی قابل استفاده است که پایایی داده ها قابل قبول باشد. پژوهشگران برای برآورد پایایی این داده ها معمولا از فرمولهای پایایی بین ارزیابان و آلفای کرانباخ استفاده میکنند. این فرمولها همه خطاهای موجود در داده ها را به عنوان خطای تصادفی محسوب میکنند؛ در حالیکه در بسیاری از شرایط پژوهشی، خطاهای منظم نیز وجود دارند که هنگام برآورد پایایی باید مورد توجه قرار بگیرند. به همین دلیل این فرمولها نمیتوانند پایایی نظرات ارزیابان را به درستی برآورد کنند. در این مقاله تلاش شد تا کاربرد نظریه تعمیم پذیری برای برآورد پایایی نظرات ارزیابان معرفی شود. ابتدا نقاط ضعف نظریه کلاسیک آزمون و سپس توانمندی نظریه تعمیم پذیری برای برآورد پایایی تشریح شد. پس از آن مراحل به کارگیری نظریه تعمیم پذیری به همراه دو مدل اندازه گیری متقاطع و آشیان شده به همراه مثال توضیح داده شد که پژوهشگران با استفاده از آنها میتوانند پایایی داده های تحلیل شغل را با دقت بیشتری برآورد کنند

کلیدواژه ها

تحلیل شغل، پایایی، نظریه تعمیم پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.