چرا و چگونه ارجاع دهیم
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دو ماهنامه آینه پژوهش، دوره: 24، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JMR-24-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2818
نویسندگان
دانشیار دانشگاه ادیان و مذاهب
چکیده
یکی از شاخصه های نوشت ههای علمی بهر هگیری از منابع معتبر و داشتن ارجاعات مناسب به آنها است تا جایی که عملا هر نوشته علمی، بر اساس اعتبار، میزان، و حجم ارجاعات داوری و سنجیده می شود. به همین سبب امروزه شیوه درست استناد و ارجاع، بخشی از آیین پژوهش به شمار می رود. با توجه به اهمیت این موضوع، نویسنده در نوشتار حاضر سعی دارد به پرسش هایی از قبیل دلایل ارجاع، موارد ارجاع، منابع شایسته ارجاع، میزان ارجاع، و نهایتا چگونگی ارجاع، پاسخ دهد. وی با بیان این مساله که شیوه ارجاع از بحث انگیزترین مسایل در نگارش نوشته های علمی پژوهشی به شمار می رود، اکثر حجم نوشتار را به واکاوی این قضیه اختصاص داده است. در راستای این هدف، ابتدا شیوه های جهانی ارجاع را معرفی و با بیان ویژگی هر یک، کارآمدی آن ها را مورد مداقه قرار می دهد.سپس، شیوه های ارجاع نامناسب را در بوته نقد و بررسی قرارداده، از شیوه ارجاع مناسب با جامعه علمی کشور و مقبول خود، سخن به میان می آورد و می کوشد دلایلی به سود آن ارایه نماید.کلیدواژه ها
شیوه ارجاع، شیوه نامه شیکاگو، اخلاق پژوهش، ارجاع علمی، آیین استناد، استناد، شیوه های جهانی ارجاعمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.