ماهنامه الاسلام (نخستین ماهنامه بین الادیانی در اصفهان دوره قاجار)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دو ماهنامه آینه پژوهش، دوره: 23، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JMR-23-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر عیوضی

چکیده

در دهه نخست قرن بیستم، به جهت گفتگوی مسلمانان با مسیحیان مرکزی به نام صفاخانه اصفهان از سوی حوزه علمیه اصفهان دایر گردید. در این مرکز، نماینده مسیحیان و مسلمانان به گفتگو می پرداختند و عین سخنان آنان، مکتوب و در ماهنامه الاسلام منتشر می گردید. مجله الاسلام را از نظر محتوا باید مجله ای کاملا دینی قلمداد نمود که به دنبال نفوذ انگلیس در پیکره مملکت و تبع آن کلیسا در روح جامعه، توسط عده ای از بزرگان حوزه علمیه اصفهان راه اندازی گردید که به محاجه با علمای مسیحیت برآمده، تا نه تنها جلوی تبلیغ دین مسیح را در جامعه اسلامی گرفته بلکه درصدد جذب آنان نیز باشد.در این مجله از شماره سوم به بعد علاوه بر درج مذاکرات مذهبی تحت عنوان سرور غیبی شرح احوال بزرگانی چون فخرالاسلام و رکن الملک نیز به چاپ رسیده و همچنین برخی از نامه هایی که به اداره مجله می رسیده، در برخی از شماره های مجله طبع گردیده است. تنها 38 شماره ماهنامه الاسلامدر ایران به چاپ رسید و در سال 1323 قمری، محمدعلی داعی الاسلام، نماینده اصلی مسلمانان در بمبیی اقامت گزید و در آن دیار، ماهنامه دعوت الاسلام را با همان محور گفتگوی اسلام و مسیحیت به دو زبان فارسی و اردو منتشر نمود. نویسنده در نوشتار حاضر، پس از شمارش ویژگی هایمنحصربفرد ماهنامه الاسلام، گزارشی اجمالی از موضوعات مندرج در ماهنامه را بیان می دارد. در انتها با ذکر هدف از انتشار این ماهنامه، مشخصات نشر، قیمت و ...، مقاله خویش را به پایان می رساند.

کلیدواژه ها

ماهنامه الاسلام، داعی الاسلام، گفتگوی اسلام و مسیحیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.