معرفی و بررسی شیوه تاریخ نویسی سه نسخه تاریخ ایران باستان ، فرازستان و مقدمه فرازستان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دو ماهنامه آینه پژوهش، دوره: 22، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JMR-22-6_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز حسین طلایی

دانشجوی دکتری تاریخ ایران باستان دانشگاه تهران

چکیده

به سبب تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه، تاریخ نویسی در عصر قاجار را به دو شیوه سنتی و جدید تقسیم می کنند. دو نسخه تاریخ ایران باستان و تاریخ فرازستان از نسخه های مورد بررسی در پژوهش حاضر در حوزه تاریخ نویسی سنتی می باشند و تا حدودی می توان گفت که نسخه مقدمه فرازستان، از شیوه های تاریخ نویسی غرب استفاده کرده است. نویسنده در مقاله حاضر بر آن است تا به معرفی و بررسی تطبیقی شیوه و ویژگی های تاریخ نویسی سه نسخه مذکور موجود در کتابخانه ملی بپردازد تا از این مجرا، ضرورت تصحیح و انتشار این آثار مهم ادبی را به تصویر بکشد. نویسنده در راستای این هدف، بعد از ذکر مبسوط مشخصات ظاهری و محتوایی نسخه ها، به درج نمونه هایی از صفحات این آثار اقدام نموده است.

کلیدواژه ها

تاریخ نویسی عصر قاجار، تاریخ ایران باستان، تاریخ فرازستان، مقدمه فرازستان، معرفی کتاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.