رابطه بین قطر تاج پوشش و تولید در گیاه Artemisia sieberi در خشکسالی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش منطقه ای بحران آب و خشکسالی
- کد COI اختصاصی: RCWCD01_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1941
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتع داری،دانشگاه تربیت مدرس
استاد دانشگاه گرگان،گروه مرتعداری
دانش آموخته مرتعداری،دانشگاه تربیت مدرس
استادیار دانشگاه تربیت مدرس،گروه مرتعداری
چکیده
تولید به دلیل نقشی که در تعیین ظرفیت مرتع ایفا می کند، در اکثر مطالعات ارزیابی مرتع به کار برده می شود. روش قطع و توزین رایج ترین و دقیق ترین روش برآورد تولید مباشد که به علت صرف زمان و هزینه زیاد روش های دیگری جایگزین آن شده است. برآورد تولید آز طریق داده های پوشش یکی از روش های مناسب بر آورد تولید می باشد. در این مطالعه نوع و شدت رابطه بین پوشش و تولید در گیاه درمنه دشتی در مراتع استپی ندوشن یزد در فصل خشکسالی مورد بررسی قرار گرفت. در منطقه مورد مطالعه 30 پایه از گیاه درمنه که دارای سنین مختلف بودند انتخاب شدند و برای هر کدام از پایه متوسط قطر بزرگ و کوچک تاج پوشش اندازه گیری شد. سپس تمام اندامهای مربوط به رشد سال جاری گیاه به وسیله دست جدا شده و در پارکت های مجزا گذاشته شد و وزن تر و خشک واقعی گیاه از این طریق مشخص گردید. سپس با استفاده از نرم افزار spss رابطه بین متوسط قطر تاج پوشش با اوزان واقعی تعیین و وجود یا عدم وجود ارتباط معنی دار بین آنها در یک درصد مشخص گردید. بر اساس نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس، رگرسیون بین وزن واقعی و سطح تاج پوشش درمنه دشتی رابطه خطی معنی داری سطح احتمال یک درصد و ضریب تبیین 7/7 درصد به دست آمد.کلیدواژه ها
سطح تاج پوشش،درمنه دشتی،قطع و توزین،ندوشنمقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.