دایره المعارف بزرگ اسلامی از نگاه آماری

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دو ماهنامه آینه پژوهش، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMR-18-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا محمدی

چکیده

پیشینه دایره المعارف نویسی، پیشینه ای طولانی است و آنچه مسلم است، آنکه این امر در مشرق زمین زمینه ای طولانی تر از غرب دارد. کشور ایران نیز در این زمینه دارای سابقه ای دیرینه است، اما شیوه کلی دایره المعارف نویسی ها در بین ملل گوناگون از حیث کمی و کیفی با یکدیگر متفاوت است. بی آنکه بخواهیم در این زمینه مدخلی را بگشاییم، صرفا به این امر توجه خوانندگان را معطوف می داریم که دایره المعارف ها دربردارنده مطالبی کوتاه و فشرده دز زمینه هه شاخه های دانش بشری (دایره المعارف عمومی) و یا در زمینه دانشی خاص (دایره المعارف تخصصی) می باشند. در کشور ما ایران امروزه کمتر کسی ممکن است با کتاب های مرجعی همچون لغت نامه ها، فرهنگ نامه ها یا دایره المعارف ها آشنایی نداشته باشد. در این کتاب ها به راحتی می توان اطلاعاتی هرچند مختصر در خصوص واژه ها، نام ها، اصطلاحات، مکان ها و اشخاص مورد نظر خود پیدا کرد. بعضی از دایره المعارف ها گاه به سبب حجم و گستره مدخل ها، چندین جلد را شامل می شوند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.