شناسایی شاخصهای مدیریت دانش و وضعیت پیادهسازیآنها؛ (مطالعه موردی: دانشگاه کردستان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه بازیابی دانش و نظامهای معنایی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JKS-2-5_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قباد رمضانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان،سنندج، ایران

جمال سلیمی

دکتری برنامه ریزی درسی گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

چکیده

هدف: امروزه دانش و سرمایههای فکری سازمانها یکی از مزیتهای اصلی رقابت محسوب میشود و میتوان اذعان داشت که دانش، قلب اقتصاد جهانی است و این امر مستلزم شناسایی عوامل کلیدی موفقیت و اقدام عملی برمبنای این عوامل تاثیرگذار در مراحل مختلف طراحی و استقرار سیستم مدیریت دانشاست. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی مولفههای مدیریت دانش و وضعیت پیادهسازی آنها در دانشگاه کردستان میباشد. روش: روش پژوهش در این مطالعه از نوع کاربردی و به روش پیمایشی – توصیفی بوده است. جامعه آماری اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان در سال تحصیلی 1393-94 بودند. از ابزار پرسشنامه برای جمعآوری اطلاعات استفاده شد و برای تجزیهوتحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی و نرمافزار spss و Lisrel بهره گرفته شد. یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که بین اجرای بهینه تر سیستم مدیریت دانش با شاخص های فناوری اطلاعات، شاخص توانمندی ساختار و فرهنگسازمانی، عنصر توانمندی مدیریتی و عنصر فرایند مدیریت دانش( رابطه معناداری وجود دارد.نتیجهگیری: نتایج تحقیق نشان داد که بین اجرای بهینهتر سیستم مدیریت دانش با مولفههای (فناوری اطلاعات، شاخص توانمندی ساختار و فرهنگسازمانی، عنصر توانمندی مدیریتی و عنصر فرایند مدیریت دانش( رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، فناوری اطلاعات، دانشگاه کردستان، مدیریت، بهینهسازی،نمونه پژوهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.