رد پای نظریههای ارتباطات در علم اطلاعات و دانششناسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه بازیابی دانش و نظامهای معنایی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JKS-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن اشرفی ریزی

دانشیار گروه علم ااطلاعات و دانششناسی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

زهرا کاظم پور

دانشجوی دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف: مطالعه حاضر با هدف شناسایی شباهتها، تفاوتها و چگونگی کاربرد مفاهیم حوزه ارتباطات در علم اطلاعات و دانششناسی انجام شد. روش: مطالعه حاضر مروری نقلی بود و سعی شد تا از منظر نظریه های حوزه ارتباطات به مسایل علم اطلاعات و دانش شناسی نگریسته شود. یافتهها: از میان علوم مختلف، کتابداریو اطلاع رسانی با علوم ارتباطات پیوستگی اجتنابناپذیری دارد. برخی از نظریههای حوزه ارتباطات از جمله نظریه کاربری و اقناع، نظریه بینامتنیت، نظریه اجتماعی شدن، نظریه یاد گیری اجتماعی، نظریه شناخت اجتماعی، نظریه دروازه بانی، نظریه اشاعه نواوری و نظریه برجسته سازی قابلیت کاربرد در بافت علوماطلاعات و دانششناسی را دارند. نتیجهه گیری: نظریه های ارتباطات در همه ارکان چهار گانه علوم اطلاعات و دانششناسی (مجموعه سازی، سازماندهی، اشاعه اطلاعات و مدیریت) کاربرد دارند. به نظر میرسد با انجام پژوهشهای مفصلتر، میتوان کاربرد سایر نظریههای حوزه ارتباطات را در علم اطلاعاتو دانششناسی مورد بررسی قرارداد

کلیدواژه ها

علم ارتباطات، علم اطلاعات و دانششناسی، نظریه های ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.