ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: همایش منطقه ای بحران آب و خشکسالی
- کد COI اختصاصی: RCWCD01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1549
نویسندگان
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات دیم خراسان شمالی
چکیده
یکی از دلایل کاهش عملکرد دانه در غلات تحت شرایط دیم برخورد زمان خوشه دهی و پر شدن دانه با کاهش بارنئگی می باشد. به منظور عرض یابی تنش خشکی بر صفات زراعی و مرفولوژیکی 12 ژنوتیپ جو تحت شرایط دیم و آبیاری تکمیلی (در مرحله خوشه دهی و پر شدن دانه)در شرتایط آب و هوایی استان خراسان شمالی در ایستگاه دیم سیساب، آزمایشی در پاییز سال 86 به روش بلوگکهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید.عامل افقی شامل شرایط دیم (تنها به نزولات جوی اکتفا شد)و آبیاری تکمیلی و عامل عمودی شامل 12 ژنوتیپ پیشرفته جو بودند. صفات مورد مطالعه شامل تعداد روز تا رسیدن ،ارتفاع بوته ، طول پدانکل ، عملکرد دانه وعملکرد بیولوژیکی بود.نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ژنوتیپ های جو از نظر تمامی صفات مورد بررسی تفاوت معنی دار داشتند.همچنین اثر آبیاری تکمیلی بر تمامی صفات به جز طول پدانکل معنی دار بود.از طرفی اثرات متقابل ژنوتیپ در محیط برای تمامی صفات به جز عملکرد بیولوژیکی معنی دار نبود.مقایسه میانگین صفات نشان داد که در شرایط دیم بیسشترین عملکرد دانه مربوط به ژنوتیپ شماره 6 و در شرایط آبیاری تکمیلی مربوط به ژنوتیپ شماره 5 می باشد.کلیدواژه ها
جو،عملکرد،تنش خشکی،آبیاری تکمیلیمقالات مرتبط جدید
- مقایسه روش های مدرن و سنتی آبیاری به منظور احیا و پایداری منابع آب
- تحلیل جامع تاثیر انواع امواج بر فرآیند شیرین سازی آب در نواحی ساحلی
- عوامل آلایندگی های تالاب میانکاله و مروری بر راهکارهای بهبود کیفیت آب
- کاربرد فناوری سنجش از دور در شناسایی اراضی ماندابی
- ارزیابی تحمل برخی ارقام بومی و اصلاح شده برنج در روش نوین خشکه کاری (نوار تیپ)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.