تاثیر برگزاری مراسم پیاده روی اربعین حسینی در کشور و افزایش شور و اشتیاقبین مردم و بخصوص نوجوانان و نقش سازنده آنبر روی تربیت نسل ارزشی در کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-3-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2042
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد، واحد ایلام، باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان، ایلام، ایران

خدیجه یاری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدایلام، ایران

بتول باغ فلکی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامیواحد ایلام، ایران

ایرج نیکجو

عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه آزاد، واحد ایلام، ایران

چکیده

هدف از انجا این پژوهش، تاثیر برگزاری مراسم پیاده روی اربعین حسینی در کشور و افزایش شور و اشتیاق بین مردم و بخصوص نوجوانان و نقش سازنده آن بر روی تربیت نسل ارزشی در کشور بوده است. در این تحقیق، نوع پژوهش حاضربررسی زمین های (پیمایشی) است. به منظور گرد آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته تاثیر شرکت درپیاده روی اربعین بر روی تربیت نسل ارزشی در کشور استفاده شده که شامل 28 سوال بوده است. جامعه آماری شامل آندسته از افراد و بخصوص نوجوانان و جوانان محدوده سنی 16 تا 30 سال که در طی سه سال گذشته در مراسم شرکت داشته و از روش نمونه گیری خوشه ای و تصادفی تعداد 414 نفر انتخاب گردید. بررسی نتایج آزمون فرضیه اول نشان داد که با توجه به سطح T آماره به میزان 1/25 و میزان سطح معنی داری در حدود 0/000 می توان نتیجه گرفت که تاثیر پیاده روی اربعین بر روی نگرش اخلاقی به زندگی مادی بر تربیت نسل ارزشی در کشور نقش موثری داشته است. نتایج آزمون فرضیه دوم نشان داد که با توجه به سطح T آماره به میزان -1/21 و میزان سطح معنی داری در حدود 0/002 می توان نتیجه گرفت که پیاده روی اربعین بر روی رویکرد به مطالعه و آموزش مذهبی عمیق تر بر تربیت نسل ارزشی در کشور نقش موثری داشته است.نتایج آزمون فرضیه سوم نشان داد که با توجه به سطح T آماره به زمین 1/11 و میزان سطح معنی داری در حدود 0/000 می توان نتیجه گرفت که پیاده روی اربعین بر روی کاهش انحرافات اجتماعی بر تربیت نسل ارزشی نقش موثری داشته است.بررسی نتایج آزمون فرضیه چهارم نشان داد که با توجه به سطح t آماره به میزان 4/11 و میزان سطح معنی داری در حدود 0/044 می توان نتیجه گرفت که پیاده روی اربعین بر روی تلاش و کوشش به منظور جهاد فی سبیل الله (علمی، ایدیولوژیکی، مادی و..) بر تربیت نسل ارزشی نقش موثری داشته است. بررسی نتایج آزمون فرضیه پنجم نشان داد که با توجه به سطح t اماره به میزان 0/00 و میزان سطح معنی داری در حدود 1/24 می توان نتیجه گرفت که پیاده روی اربعین بر روی استکبار ستیزی و حق طلبی بر تربیت نسل ارزشی نقش موثری داشته است.

کلیدواژه ها

پیاده روی اربعین، نسل ارزشی، هویت دینی، جهاد فی سبیل الله، استکبار ستیزی و حق طلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.