بررسی مبانی مفهومی ورشکستگی بانک ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMA-3-7_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال الدین کریم زاده

دانشکده علوم انسانی، گروه حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل کیش

حسن رضازاده

دانشکده علوم انسانی، گروه حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل کیش

بهروز مجدزاده

دانشکده علوم انسانی، گروه حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل کیش

چکیده

ورشکستگی از جمله مفاهیم مهم و کلاسیک حقوق تجارت است. در نگاه اول با توجه به سابقه قانون گذاری داخلی در رابطه با این موضوع، آنچه از این مفهوم به ذهن متبادر می شود، موضوع ورشکستگی شرکت های مشمول مفاد قانون تجارت است. از این دیدگاه، شرکتی که به علت عدم توانایی در این تعهدات و دیون خود دچار توقف شده است، وارد روند امور ورشکسته شده که این روند نهایتا منجر به انعقاد قرارداد ارفاقی با طلبکاران و ادامه فعالیت به صورت محدود و مشروط و یا صدور حکم ورشکستگی توسط دادگاه خواهد شد؛ لذا ملاحظات مورد نظر قانون تجارت از این دیدگاه، در اصطلاح ناظر بر جنبه شرکتی ورشکستگی است که عمدتا متضمن پیش بینی سازوکارهایی به منظور رسیدگی به دارایی ها و تعهدات شخص تاجر و نیز حفظ منافع و حقوق اشخاص ثالث و طلبکاران است. اما بانک ها نیز به عنوان دسته ای از اشخاص حقوقی، ممکن است دچار ورشکستگی شوند که در این میان تنها ملاحظه موجود، ملاحظات ناشی از چارچوب و یا قالب فعالیت شرکتی آنها نیست بلکه نظر به محیط فعالیت و محدوده عملیات بانک ها و تاثیر غیرقابل انکار یک نظام پولی و بانکی کشور و احتمال ایجاد ریسک سیستمی، می بایست ملاحظات دیگری را نیز در صورت ورشکسته شدن یک بانک مورد توجه قرار داد

کلیدواژه ها

توقف، ورشکستگی بانک ها، قانون تجارت، قانون پولی و بانکی کشور، بازسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.