بررسی عملکرد انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران از دیدگاه اعضای هیات مدیره و مسیولین آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-1-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز محسنی

مربی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نورتهران

امید علی پور

کارشناس ارشدعلم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحدهمدان

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی عملکرد انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران از دیدگاه اعضای هیات مدیره و مسیولین شاخه های استانی این انجمن است.روش­شناسی: روش پژوهش حاضر مطالعه آمیخته (ترکیبی) است که در بخش کمی از پرسشنامه چند گزینه ای و در بخش کیفی از سوالات تشریحی (باز پاسخ) استفاده شده است. گروه مورد مطالعه، اعضای هیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و شاخه های استانی آن است. از 55 نفر عضو این گروه، 28 نفر به پرسشنامه الکترونیکی پاسخ دادند. داده های گردآوری شده در بخش کمی از طریق پرسشنامه محقق ساخته گردآوری و بر اساس آمار توصیفی تحلیل شده است. پس از آن در بخش کیفی داده های مورد نیاز از طریق پاسخ های تشریحی جامعه پژوهش با رویکرد کیفی تحلیل شده اند.یافته ها: نتایج این تحقیق نشان می دهد که عملکرد انجمن در برگزاری کارگاه ها و همایش ها، ارتباط با خبرگزاری ها و رسانه ها، وب سایت انجمن کتابداری و اطلاع رسانی خیلی خوب و خوب ارزیابی شده است. ارتباط با اساتید، دانشجویان و فعالان این رشته، ارتباط با مسیولین، ارتباط با کتابخانه ها، معرفی و تقدیر از پیشکسوتان رشته، گسترش شاخه های استانی و... در حد متوسط و ارتباط با شاخه های استانی، تعامل با سایر رشته ها و حرفه ها، ارتباط و شناساندن مفاهیم و کارکردهای رشته به جامعه، امکانات، تسهیلات و حمایت های ارایه شده توسط انجمن به اعضای خود، حل مشکل اشتغال فارغ التحصیلان رشته، درآمدزایی و... نیز در حد ضعیف ارزیابی شد.نتیجه گیری: علی رغم محاسن ذکر شده، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی دارای نقاط ضعف و مشکلات زیادی است که باید در رفع آنها کوشید. عدم تلاش در رفع این مشکلات، موجودیت انجمن را با چالش جدی مواجه می کند. 

کلیدواژه ها

انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران, عملکرد, سنجش کارآیی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.