تاثیر ارگونومی بر بهرهوری نیروی انسانی در بین کارکنان ناحیه یک آموزش و پرورش شهر شیراز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت فراگیر، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_WJEM-1-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه بصیرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران

عبدالمحمد طاهری

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تاثیر ارگونومی بر بهرهوری نیروی انسانی در بین کارکنان ناحیه یک آموزش و پرورش شهر شیراز انجام شد. مواد و روشها: روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان اداری ناحیه یک آموزشو پرورش شهر شیراز که برابر با 120 نفر بود و به شیوه تصادفی تعداد 100 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شده است. ابزار گردآوری دادهها از طریق پرسشنامه استاندارد: ارگونومی، مرکز سلامت محیط و کار، بهرهوری نیروی انسانی، جمعآوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها ازآمار توصیفی نظیر )میانگین، فراوانی، انحراف معیار( استفاده گردید و جهت تحلیل یافتهها از آماره استنباطی )آزمون همبستگی پیرسون، مدل رگرسیون( استفاده شد.یافتهها: بین ارگونومی و بهرهوری نیروی انسانی رابطه معنیداری وجود داشته است. بین شرایط جوی با بهرهوری نیروی انسانی و همچنینآزادی عمل در کار با بهرهوری نیروی انسانی رابطه معنیداری وجود نداشته است و بین بازخورد شغلی با بهرهوری نیروی انسانی و همچنین اضافهکاری با بهرهوری نیروی انسانی رابطه معنیداری وجود داشته است. نتیجهگیری: نمیتوان تاثیر هیچ یک از ابعاد ارگونومی در بهرهوری نیروی انسانی در سازمان آموزش و پرورش مورد غفلت و کم اهمیت قرارداد. همچنین برای افزایش بهرهوری نیروی انسانی لازم است هر کدام از ابعاد ارگونومی در سازمان آموزش و پرورش متناسب با فعالیت کارکنان به صورت صحیح و موثر به کار برده شود تا در این صورت بهرهوری منابع انسانی به بالاترین کارایی خود برسد.

کلیدواژه ها

ارگونومی، بهرهوری نیروی انسانی، کارکنان آموزش و پرورش شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.