ارایه الگوریتمی مبتنی بر بسته تله جهت تشخیص حمله کرم چاله در شبکه های موردی از طریق پروتکل مسیریابی AODV

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-2-2_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید باسره

کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

مسعود مرادخانی

عضو هیات علمی گروه مهندسی برق ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

شبکههای موردی متحرک شامل مجموعهای از گرههای بیسیم هستند که بدون داشتن هیچگونه زیرساخت و مدیریت مرکزی، میتوانند آزادانه و تنها از طریق فرکانس های رادیویی با یکدیگر در ارتباط باشند. این شبکه ها به علت گره پذیری باز و ساختار آسیب پذیری که دارند، عموما از لحاظ امنیتی مورد تهدید قرار می گرند. وجود انواع متعددی از حملات در این نوع از شبکه ها ، آنها را با مشکلات و چالش های فراوانی رو به رو کرده که می توان از حمله کرم چاله (Hole Worm (به عنوان یکی از مهمترین این حملات نام برد. در این پژوهش، الگوریتمی جهت تشخیص نفوذ و مقابله با این نوع از حمله در شبکه های مذکور و بر اساس 1 پروتکل مسیریابی بردار فاصله مبتنی بر تقاضاارایه شده است. این الگوریتم ابتدا همکاری های پرتکرار هرگره با سایر گره های شبکه را تحلیل و موارد بالای 50 درصد همکاری میان دو گره خاص را نشانه گذاری و سپس با ارسال بسته های تله واقعی البته با سربار کم، آنها را مورد ارزیابی و امتحان مجدد قرار داده و از این طریق گره های همکار کرم چاله که قصد دارند با ایجاد یک تونل مجازی پنهان و دزدین بسته ها، در حقیقت شبکه را دور بزنند شناسایی و شبکه از وجود آنها ایزوله خواهد شد. شبیه سازی ایده پیشنهادی بهینگی پارامترهایی نظیر نرخ تحویل بسته ها، نرخ اتلاف بسته ها و تاخیر انتها به انتها در زمان های مختلف اجرا شدن یک شبکه موردی را اثبات می کند.

کلیدواژه ها

شبکه های موردی متحرک، حمله کرم چاله، پروتکل مسیریابیAODV ،بسته تله، تشخیص نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.