بررسی و ارزیابی مصرف و هدر رفت سرانه خانگی آب و ارائه راهکارهای لازم جهت بهینه سازی مصرف آن (مطالعه موردی زابل)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
  • کد COI اختصاصی: ICWC01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه زابل

صلاح هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل

کاظم تاج بخش

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل

مرتضی توکلی

عضو هیات علمی دانشگاه زابل

چکیده

کاهش ذخایر آب آشامیدنى، کاهش کیفیت آبها و زیادى مصرف، دنیا را به طرف بحران آب سوق مى‏دهد. افزایش مهاجرت و شهر نشینى، تغییرات محیط زیست و غیره این مشکل را تشدید مى‏کند. در کشور ما و به خصوص منطقه سیستان به علت عوامل محیطی و انسانی، بحران آب به مشکل جدی تبدیل شده است چرا که جمعیت شهری کشور از 6 میلیون نفر در سال 1335 به 31 میلیون نفر در سال 1370 و در حال حاضر به بیش از 46 میلیون نفر رسیده است. مصارف آب شهری در سال 1372 نسبت به سال 1362، 5/1 برابر شده است. عدم وجود منابع آب کافی و محدود بودن ان به ذخایر سطحی وقوع خشکسالی های شدید و متعدد در منطقه از یک طرف و کمبود اطلاع از میزان مصرف و الگوی بهینه مصرف آب، کمبود اطلاعات کافی در مورد عوامل افزایش تقاضا، پایین بودن قیمت آب، تصور مردم از آب به عنوان یک کالای اجتماعی و ارزان قیمت از طرف دیگر موجب گردید که به بررسی و ارزیابی مصرف و هدررفت سرانه خانگی آب از طریق تهیه و تکمیل پرسشنامه و مصاحیه با شهروندان شهر زابل پرداخته شود در نتیجه این تحقیق عواملی از قبیل سرانه مصرف، میزان هدر رفت آب خانگی در مقاسیه با استانداردهای جهانی و ملی به دست آمد و بالا ترین مصرف در بخش حمام با سرانه 5/34 لیتر و بالا ترین هدر رفت در بخش آب خانگی در بخش کولر و تهویه مطبوع است که در حدود 5/8 برابر میزان استاندارد در ایران می باشد و در نهایت راهکارهای لازم جهت بهینه سازی مصرف متناسب با شرایط منطقه ارائه شده است.

کلیدواژه ها

میزان مصرف آب ، الگوی مصرف، هدررفت خانگی آب، بهینه سازی مصرف، زابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.