ساختار خانواده در اسلام
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
- کد COI اختصاصی: GHADIRCONF01_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2408
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته دبیری شیمی،پردیس شهیدان پاکنژاد،یزد،ایران
دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی،پردیس شهیدان پاکنژاد،یزد،ایران
دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی،پردیس شهیدان پاکنژاد،یزد،ایران
دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی،پردیس شهیدان پاکنژاد،یزد،ایران
چکیده
خانوده از نظر اسلام سازمانی محکم و پایه و رکن همه ی سازمان های اجتماعی شناخته می شود و هدف آن رسیدن به رشد و تکامل متعالی است؛ که در سخنی از رسول خدا(ص)آمده است که هیچ بنایی محبوب تر از بنای ازدواج و تشکیل خانواده نزد خداوند نیست. در خانواده افراد نسبت به هم متناسب با نوع نسبت و ارتباط، مسیولیت های اجتماعی، حقوقی،تربیتی،دینی و... دارند. در تربیت دینی، عمدتا حوزه مربوط به عقاید واحکام عبادی دین می باشد. تربیت دینی درسیره تربیت حضرت علی(ع) شامل نماز، آموزش قرآن ،تنظیم دعا و... هست که هرکدام دارای اهمیت خاصی می باشد. هرکودکی که به دنیا می آید هیچ فهمی از ارزش و ضد ارزش ندارد و پدر و مادر هستند که می توانند با تربیت صحیح فطرت پاک کودک رادوام بخشند یا با تربیت غلط فطرت پاک را مکدر سازند. این نوع تربیت به دو صورت رسمی که به معنای تربیت دینی با برنامه ریزی مدون و غیررسمی که به معنای تربیت دینی بدون طرح و برنامه پیشین می باشد، انجام می شود. در زمینه تربیت دینی خانواده، والدین و به خصوص پدر، به عنوان سرپرست خانواده، وظیفه مهمی در زمینه مسایل دینی فرزندان و دیگر اعضای خانواده بر عهده دارد که در قالب امر به معروف و نهی از منکر در میان افراد خانواده، بر همه پدران و مادران لازم است. در تربیت دینی خانواده، باید به اموری نظیر از بین بردن مسایل ضد ارزشی، وفای به عهد و... توجه شود تا فرزندان در کنار این امور به درستی تربیت شوند واستعدادهای آن ها شکوفا شود.کلیدواژه ها
خانواده، تربیت دینی، ارزش، فطرتمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.