دیگاه اسلام در مورد روابط زن و مرد در فضای مجازی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
- کد COI اختصاصی: GHADIRCONF01_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2416
نویسندگان
دانشجوی دکترای الهیات –فقه ومبانی حقوق اسلامی دانشگاه مازندران
استادیارالهیات فقه ومبانی حقوق اسلامی
چکیده
انسان موجودی است اجتماعی، ودراین زندگی اجتماعی نیازبه ارتباط با اطرافیان خود دارد، یکی از حساسترین، دقیقترین و در عین حال ظریف ترین روابط مجموعه عبارتست از: داد و ستدها و روابطی که به طور عام بین دو جنس مخالف از زن و مرد صورت می گیرد. این روابط ممکن است به صورت واقعی و یا فضای مجازی (اینترنت،چت،تلفن همراه،پیامک و...)صورت گیرد. از نظر اسلام در حفظ حریم درارتباط با نامحرم ،فرقی بین محیط واقعی و محیط مجازی نخواهد بود وارتباط در محیط مجازی همانند خلوت دو نامحرم است وچون کسی به آنجا راه ندارد ، بنابراین محل اشکال است. البته با توجه به احکام و متون اسلامی اگر خوف افتادن به حرام و قصد لذت بردن در میان نباشد، اشکالی وارد نیست . در این مقاله، نگارنده برآن است تا در مورد فضای مجازی و روابط زن و مرد در این فضا، دیدگاه های مطرح شده، بویژه دیدگاه اسلام در این مورد بپردازد ضمن اینکه به دیدگاه فقها نیز اشاره شده است.کلیدواژه ها
ارتباط ،اعتدال،نگاه ،فضای مجازی،چتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.