مدیریت استراتژیک فناوری در شبکه های آبیاری و زهکشی مطالعه موردی: شرکت بهره برداری کرخه و شاوور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF02_1017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عبدالشاه نژاد

دانشجوی دکترای مدیریت استراتژیک- دانشگاه صنایع و معادن ایران رییس گروه کارشناسان طراحی شرکت بهره برداری کرخه و شاوور

منوچهر منطقی

دکترای مدیریت – استاد دانشگاه صنایع و معادن ایران

فرشته پورآصف

کارشناس ارشد تاسیسات آبیاری – دفتر پژوهشهای کاربردی سازمان آب و برق خوزستان

عبداله عساکره

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی- معاون فنی و مهندسی شرکت بهره برداری کرخه و شاوور

چکیده

بررسی ها نشان می دهد که شبکه های آبیاری و زهکشی با بهره گیری از یکنواختی و حداقل تنوع از یک سو و تجربه پذیری حداکثری از سوی دیگر، دارای سطح تکنولوژی پایین (LT (می باشند. در چنین شرایطی مواجه با چالش های اساسی پیش روی خدمات بهره برداری و نگهداری از این شبکه ها با ابزار فناوری مستلزم همراستایی هرچه بیشتر استراتژی های مدیریتی و تکنولوژیکی می باشد. این تحقیق با هدف انجام مقایسه ی وضعیت فناوری های کلیدی مورد استفاده در سطح خدمات بهره برداری و نگهداری از شبکه های مدرن آبیاری و زهکشی ایران و یک شبکه مدرن مشابه درسطح جهان انجام شده است . بررسی روند توسعه فناوری ها، سطح فناوری ها، مدلهای مدیریت فناوری و راه کارمدیریتی پر کردن شکاف فناوری در بین دو سازمان مورد بحث قرار داده شد . این مقایسه بعنوان مطالعه موردی بین شبکه های آبیاری و زهکشی تحت پوشش شرکت بهره برداری کرخه و شاوور در استان خوزستان از ایران و شبکه بزرگ آبیاری و زهکشی موری دارلینگ در جنوب شرق کشور استرالیا انجام شد. نتایج حاصله نشان می دهد که فناوریهای مورد بحث در مرحله رشد میزان کاربرد خود قرار دارند ، سطح امادگی فناوری ها TRL7 می باشد ، مدل مدیریت فناوری در خدمات بهره برداری و نگهداری از شبکه های آبیاری و زهکشی، تابعی از مدل مدیریت فناوری گریگوری بوده و از هر دو روش ارتقاء منحنی عمر محصول و جایگزینی محصول جدید در محافظت از فناوری ها باید استفاده شود .

کلیدواژه ها

سطح فناوری، شبکه آبیاری، TRL ،مدل مدیریت استراتژیک فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.