شناسایی عوامل موثر بر اجرای موفق سیستمهای هوش تجاری در شرکتهای تولیدی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF02_0686
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن مظاهری اسد

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی مهرالبرز، تهران، ایران

تانیا سلجوقی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی مهرالبرز، تهران، ایران

چکیده

سیستمهای هوش تجاری میتوانند مزایای بسیاری برای سازمانها به ارمغان آورند اما پیادهسازی و استفاده از مزایای آنها اغلب با مشکلاتی همراه بوده است. در همین رابطه، هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر اجرای موفق سیستمهای هوش تجاری در شرکتهای تولیدی ایران میباشد. بدین منظور ابتدا ادبیات و پیشینه تحقیق مرور گردیده و 26 عامل موفقیت از مطالعات متعددی استخراج گردید. در ادامه پرسشنامهای جهت بررسی پایایی، روایی و انتخاب عوامل مهم نهایی برای تحقیق حاضر تدوین و بین اساتید دانشگاهی و متخصصین شرکتهای تولیدی توزیع گردید که در نهایت تعداد 35 پرسشنامه تکمیل شده جمعآوری گردید. پس از بررسی پایایی پرسشنامه به روش آزمون آلفای کرونباخ و تایید پایایی پرسشنامه به بررسی روایی محتوایی به شکل کمی با استفاده از دو ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا پرداخته شد که نتایج نشاندهندهی تایید روایی محتوایی گویههای (عوامل) بوده است. سپس جهت پالایش عوامل موفقیت اولیه استخراجشده از ادبیات و پیشینه تحقیق از بررسی روایی صوری بهره گرفته و از بین 26 عامل شناسایی شده، تعداد 22 عامل که نمره آنها بالاتر از 5/1 بودند به عنوان عوامل مهمتر و نهایی تحقیق انتخاب گردیدند. در نهایت از تحلیل عاملی اکتشافی (روایی سازه) جهت گروهبندی عوامل شناسایی شده استفاده گردید که مطابق نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، کلیه عوامل در چهار گروه سازمانی ، انسانی ، مدیریت پروژه و فنی دستهبندی شدند که هر کدام به ترتیب شامل 5 ،4 ،6 و 7 عامل حیاتی موفقیت در پروژههای هوش تجاری در شرکتهای تولیدی هستند.

کلیدواژه ها

هوش تجاری، BI ،شرکتهای تولیدی، عوامل حیاتی موفقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.