بررسی ارتباط بین اصول ارگونومیک محیط کار و بهره وری نیروی انسانی در بیمارستان میلاد تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF02_0641
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود طاهری

گروه مدیریت ، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

فرشاد حاج علیان

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، تهران ، ایران

چکیده

از آنجایی که بدون نیروی انسانی اثربخش، تحقق اهداف برای هیچ سازمانی میسر و ممکن نخواهد بود، لذا پرداختن به مقوله بهره وری نیروی انسانی در بیمارستان میلاد تهران به عنوان یکی از بزرگترین و تخصصی ترین بیمارستان های کشور، می تواند تضمین کننده رشد و ارتقاء هرچه بیشتر این سازمان گردد. هدف اصلی تحقیق بررسی ارتباط بین اصول ارگونومیک محیط کار و بهره وری نیروی انسانی در بیمارستان میلاد تهران است. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری آن را کارکنان اداری بیمارستان میلاد تهران تشکیل می دهند. روش نمونه گیری تحقیق تصادفی طبقه ای و حجم نمونه آن 274 نفر است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر 40 سوال ( 14 سوال مرتبط با ارگونومی و 26 سوال مرتبط با بهره وری نیروی انسانی ) که بر اساس مقیاس درجه بندی لیکرت طراحی شده است، می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس آمار توصیفی و استنباطی صورت خواهد پذیرفت. آزمون فرضیات با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون انجام گرفته و فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی تایید شدند. همچنین نتیجه آزمون فرضیه اصلی نشان می دهد که به به ازای یک واحد افزایش در وضعیت استقرار بدن، بهره وری نیروی انسانی به اندازه 168,0 واحد ، به ازای یک واحد افزایش در عوامل محیطی، بهره وری نیروی انسانی به اندازه 220,0 واحد و به ازای یک واحد افزایش در چیدمان فضای کار، بهره وری نیروی انسانی به اندازه 886,0 واحد افزایش پیدا خواهد کرد.

کلیدواژه ها

ارگونومی، بهره وری، بهره وری نیروی انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.