بررسی چابکی سازمانی و شناسایی شاخصهای ارزیابی آن در سازمان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF02_0450
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا رنجبرفرد

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، تهران، ایران

سیده ریحانه میرسالاری

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و علوم اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران کرچ

چکیده

امروزه،باتوجه به افزایش فشار رقابتی، سازمانها به طور فزایندهای نیازمند چابکیاند تا بتوانند نیازهای مشتریان، فعالیتهای رقابتی رقبا و همچنین فرصتهای همکاری تامینکنندگان را شناسایی و درک کنند. از این رو استفاده از فناوری اطلاعات درسازمانها به امری اجتنابناپذیر، تبدیل شده است. کمتر واحد یا فعالیتی از سازمانها، وجود دارد که متاثر از فناوریاطلاعات نباشد. کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان و افزایش سرعت تغییر ناشی از آن، پیچیدگی درون سازمانها را افزایش داده است، نیاز به مدیریت بهتر پیچیدگی و تغییرات سازمانهای امروزی، آنها را به سوی رویکردهای نوینی چون چابکیسازمانی رهنمون میسازد. چابکی سازمانی، بعنوان یک عامل اساسی در راستای برخورد و مدیریت محیطهای پویای سازمانی که با عدم اطمینان همراهند، تلقی میشود که سازمانها را به سمت اهداف از پیش تعیین شده خود سوق میدهد. با توجه بهاهمیت این مساله،این پژوهش به بررسی و مقایسه ادبیات پیشین و مقالات آکادمیک درزمینه چابکی سازمانی و انواع مدلها و روشهای اندازهگیری آن با هدف شناسایی شاخصهای ارزیابی آن در سازمان میپردازد. در نهایت این مقاله، نه عامل چابکی محصول، چابکی مشتری، چابکی تامین کننده، چابکی کارمندان، چابکی استراتژیکی سازمان، چابکی رقبا، چابکی اطلاعات،چابکی بازار و چابکی فرآیندهای کسبوکار را بعنوان شاخصهای اصلی ارزیابی چابکی سازمان معرفی میکند. علاوه براین، زیرمعیارهای هریک از این شاخصها شناسایی شد. نتایج این مقاله، بعنوان راهنمایی برای یک اندازهگیری جامع و موثر از چابکی سازمانی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

چابکی سازمانی، شاخصهای ارزیابی چابکی سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.