شناخت رابطه بین بهسازی بانکی و مالکیت خارجی با ثبات مالی بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF02_0328
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدپیمان طایفه

کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده حسابداری و مدیریت، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران

چکیده

ثبات فعالیت یکی از مباحثی است که ریشه در بطن واحدهای تجاری دارد. موسسات و نهادهای مالی همیشه به دنبال دستیابی به ثبات مالی، خصوصا ثبات در کسب درآمد میباشند. چارچوب نهادینه فعالیتها و فرایندهای سازمانی موسسات و نهادهای مالی، همان رقابتپذیری و بهسازی فعالیتهای مالی میباشد که به طور مستقیم و گاها غیر مستقیم بافعالیتهای سودآور این نهادها در ارتباط میباشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین بهسازی بانکی و مالکیت خارجی با ثبات مالی در بانکها است. این پژوهش از نوع مطالعه کتابخانهای و تحلیلی- علمی بوده و مبتنی بر تحلیلدادههای تابلویی )پانل دیتا( است. در این پژوهش اطلاعات مالی 10 بانک پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1388 تا 1393 بررسی شده است. پس از بررسی ادبیات موضوع و پیشینهی تحقیق چهارفرضیه مبنی بر این که بین بهسازی متغیرهای بانکی از طریق کنترل نوسانات: بازده دارایی ها، بازده حقوق صاحبان سهام، نسبت سرمایه،مالکیت خارجی، با ثبات مالی بانکها رابطه مستقیم معناداری وجود دارد، همچنین فرضیه ای مبنی بر این که بین بهسازی متغیرهای بانکی ناشی از نسبت نوسانات مالکیت خارجی با ثبات مالی بانکها رابطه معناداری وجود دارد، با استفاده از آزمون های نرمال بودن باقیماندهها، همسان بودن واریانس باقیماندهها، استقلال باقیماندهها و خطی بودن مدل همراه با توضیحات و نتایج حاصل از آن ارایه گردیدو کلیه آزمونهای فوق توسط نرم افزارEviews 8.1مورد تجزیه و تحلیل واقع شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که سه فرضیه اول رابطه معنادار و مستقیم و فرضیه چهارم و پنجم ناشی از ارتباط معنادار و معکوس با ثبات مالی بانکها را حکایت میکند

کلیدواژه ها

بهسازی بانکی، مالکیت خارجی، ثبات مالی، بانک های پذیرفته شده در بورس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.