بررسی کارآیی بازار سرمایه ایران در دولت یازدهم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF02_0016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سالمی

کارشناسی ارشد علوم اقتصادی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

محمدمهدی برقی اسکویی

دانشیار گروه اقتصاد – دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

در شکل قوی فرضیه بازارهای کارآرا، قیمت یک دارایی در هر لحظه منعکس کننده تمامی اطلاعات منتشر شده تا آن لحظه درباره ارزش ذاتی آن دارایی است و لذا قیمت آتی تصادفی بوده و بستگی به اطلاعاتی دارد که در آینده منتشر خواهند شد. در چنین بازاری امکان کسب سود غیرمتعارف با استفاده از اطلاعات گذشته وجود ندارد. در شکل نیمه قوی این فرضیه، قیمتها منعکس کننده اطلاعات خصوصی نمیباشند ولی شامل اطلاعات عمومی هستند لذا در این حالت امکان کسب سود با استفاده از تحلیل بنیادی وجود ندارد. و بالاخره شکل ضعیف این فرضیه بیان میکند که قیمت سهام را نمیتوان براساس قیمتهای گذشته آن پیش بینی کرد و بعبارتی امکان تحلیل تکنیکی وجود ندارد. بررسی شکل ضعیف کارآیی معادل بررسی گام تصادفی بودن سری زمانی قیمت سهام می باشد. لذا این مقاله به بررسی کارآیی بازار سرمایه ایران با استفاده از انواع آزمونهای ریشه واحد از جمله آزمون جدید پرون-کیم میپردازد. نتایج آزمونها نشان میدهد بازار سرمایه ایران در دروه مورد تحقیق که از ابتدای دولت آقای روحانی تا پایان سال سوم آن میباشد، کارآ نیست.

کلیدواژه ها

شکل ضعیف کارآیی، آزمون ریشه واحد، شکست ساختاری، آزمون پرون-کیم، برجام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.